Путін хоче повністю знищити Україну, без допомоги США ми програємо, – Зеленський

Путін хоче повністю знищити Україну, без допомоги США ми програємо, – Зеленський

У президента запитали, чи програє Україна без допомоги США.

“Це правда. Ми програємо. Не за один день. Звичайно, ми втратимо якісь наші території. Для нас це буде великим викликом, як це все повертати. Для нас це великі жертви. Повертати території – це втрачати людей. Люди, якщо чесно, важливіші”, – відповів президент.

За його словами, Путін хоче повністю Україну зруйнувати, і територію, і людей.

“Він же не визнає, що ми існуємо. Для нього ми сателіт РФ. Зараз ми. Потім Казахстан, країни Балтії, потім Польща. Потім Німеччина”, – додав глава держави.

Проблеми з фінансовою допомогою США для України

Після провалу голосування за законопроект Джо Байдена на 106 млрд доларів на допомогу Ізраїлю, Україні й Тайваню, на початку лютого цього року був розроблений новий законопроект про допомогу трьом країнам на 96 млрд доларів, але без комплексу щодо захисту південного кордону США з Мексикою. На потреби України в ньому передбачені понад 60 млрд доларів.

13 лютого Сенат затвердив цей документ. Однак спікер Палати представників Майк Джонсон свідомо відмовляється виносити законопроект на голосування, чим затягує надання військової допомоги Україні.

Натомість Джонсон почав обговорювати з конгресменами компромісний варіант законопроекту. В ньому Україні пропонується виділити набагато менше коштів – лише 47,69 млрд доларів. Також Джонсон натякнув, що Палата представників готова розблокувати допомогу Україні, але вона буде надаватися США не безплатно, а за програмою позики або кредитування.

Про те, як екс-президент США Дональд Трамп блокує допомогу Україні та чому у Байдена не можуть знайти рішення – читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело