Що потрібно для рулету з яблуками
Щоб приготувати смачний яблучний рулет швидко, вам потрібні такі інгредієнти:
- Борошно – 120 г
- Цукор – 120 г
- Яйця – 4-5 шт.
- Олія – 3 ст. л.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Родзинки (або інші подрібнені сухофрукти) – жменя
- Форма для випікання 30х40 см
Як готувати рулет з яблуками
Готувати яблучний рулет нескладно, однак знадобиться трохи часу для підготовки начинки та тіста.
Для початку приготуйте начинку – для цього родзинки залийте окропом, яблука помийте, очистьте від шкірки і натріть на великій тертці.
Перекладіть яблучну начинку до глибокої миски; за бажанням, якщо яблука не надто солодкі, можна додати трохи цукру. Додайте трошки кориці для аромату та розпарені родзинки – і перемішайте начинку.
Застеліть форму пергаментом і викладіть начинку, рівномірно розподіливши її по всій поверхні.
Тепер приготуйте тісто – відділіть білки від жовтків, розлийте їх в окремі миски. До білків додайте цукор – але не весь, залиште 1-2 ст. л. для жовтків. Збийте білки так, щоб утворилась пухка біла маса.
Збиті білки з цукром (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
Додайте до жовтків цукор і олію і збийте суміш до розчинення цукру. З’єднайте білки з жовтками і акуратно перемішайте суміш силіконовою лопаткою – білки не повинні впасти.
Після цього просійте борошно та поступово додавайте його до яєць, кожного разу ретельно і акуратно перемішуючи тісто. Викладіть тісто на яблука так, щоб закрити всю начинку.
Замісіть тісто для рулету (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг 20-25 хвилин, але обов’язково пильнуйте, аби не перепекти десерт.
Після цього одразу витягніть пиріг, накрийте листом пергаменту та переверніть на робочу поверхню – деко або дощечку – так, щоб начинка була зверху. Швидко скрутіть рулет за допомогою пергаментного паперу – тісто еластичне, тож скручувати рулет досить легко.
Скрутіть рулет за допомогою пергаменту (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
Розріжте рулет на шматочки – і можна пригощатися.