Китай зламав базу даних Міноборони Великої Британії – Sky News

Китай зламав базу даних Міноборони Великої Британії – Sky News



За інформацією телеканалу, сьогодні депутатам британського парламенту повідомлять про масовий витік даних Міноборони.

“Уряд не називає країну, яка взяла участь, але Sky News розуміє, що це Китай”, – йдеться у повідомленні. Британський телеканал прямо звинувачує в кібератаці “державу Китай”.

Кібератаку було здійснено на систему оплати праці чинних військовослужбовців і деяких ветеранів, хакери змогли заволодіти переважно іменами та банківськими реквізитами, йдеться у повідомленні. Проте зарплати, за даними британського мовника, у цьому місяці будуть виплачені вчасно.

Тобіас Еллвуд, член парламенту від Консервативної партії та колишній військовий, сказав Sky News, що Китай, “ймовірно, дивився на фінансово вразливі верстви населення з метою, щоб їх можна було примусити в обмін на готівку”.

Журналісти уточнюють, що йдеться про систему зовнішнього підрядника, яка не підключена до основних комп’ютерних систем Міноборони, її було відключено після початку перевірки.

Про злом бази з особистими даними військовослужбовців та співробітників британського Міністерства оборони повідомляє також BBC.

Агентство пише, що не має відомостей, хто стоїть за атакою, але підтверджує, що хакери отримали доступ до системи, в які зберігаються зарплатні відомості та номери банківських рахунків військових. У невеликій кількості випадків може йтися і про домашні адреси.

Хакерська активність Китаю

Нагадаємо, нещодавно директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) Крістофер Рей повідомив, що хакери, які пов’язані з урядом Китаю, проникли в критично важливу інфраструктуру США. Наразі вони чекають “слушного моменту, щоб завдати нищівного удару”.

У лютому Нідерланди звинуватили Китай у кібершпигунстві. КНР відкинула звинувачення.

Наприкінці березня віцепрем’єр-міністр Великої Британії Олівер Доуден заявив парламенту, що Китай стоїть за серією кібератак на британських політиків.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.



Джерело