“Пташине молоко” в чизкейку – рецепт і як готувати десерт дитинства

“Пташине молоко” в чизкейку – рецепт і як готувати десерт дитинства



Що потрібно для чизкейка “Пташине молоко”

Для того, щоб приготувати цей ніжний десерт, потрібні такі інгредієнти:

  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 160 г
  • Ванільний цукор – 5 г
  • Борошно – 50 г
  • Молоко – 230 мл
  • Желатин – 25 г
  • Вода – 120-130 мл
  • Какао – 3 ч. л.
  • Сметана – 50 г
  • Крохмаль – 10 г
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Свіжі ягоди – до смаку

Як готувати чизкейк “Пташине молоко”

Для приготування бісквіта візьміть 3 яйця та відокремте в окремі миски жовток від білків. Збийте білки до густої білої маси.

Додайте до жовтків 40 г цукру та білки, обережно перемішайте. Після цього додайте борошно (яке попередньо краще просіяти) і розпушувач.

Перемішайте тісто до однорідної консистенції і перелийте в застелену пергаментом форму. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте бісквіт 15 хвилин.

В цей час приготуйте суфле. Для цього 20 г желатину залийте 100 мл води і залиште до набухання желатину. Візьміть 3 яйця і відокремте жовтки від білків, так само розливши їх в окремі миски.

Додайте до жовтків 70 г цукру, ванільний цукор, крохмаль та 150 мл молока. Перемішайте суміш, та, підігріваючи її на плиті, доведіть до загустіння.

Після цього зніміть суміш з вогню, додайте желатин та ретельно перемішайте до розчинення інгредієнтів. Зачекайте, поки суміш охолоне.

Збийте білки до густої маси, та додайте до охолодженої суміші. Вилийте суфле на охолоджений бісквіт і поставте на 20-30 хвилин в холодильник.

Поки охолоджується майже готовий чизкейк, приготуйте глазур. Для цього 5 г желатину залийте 20-30 мл води, а в окремій мисці змішайте какао, сметану, 80 мл молока та 50 г цукру.

Після цього підігрійте молочну суміш на плите, але не доводьте до кипіння. Зніміть каструлю з вогню, додайте желатин та ретельно перемішайте до однорідності.

Зачекайте, доки глазур охолоне та вилийте її на суфле. Поставте чизкейк в холодильник на годину. Після цього прикрасьте за бажанням свіжими митими ягодами – і можна пригощатися.



Джерело