Що потрібно для кексу з сухофруктами
Для того, щоб спекти таку смачну випічку, потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 300 г;
- вершкове масло – 150 г;
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 100 г;
- цедра лимона – 10 г;
- цедра апельсина – 10 г;
- апельсинові цукати – 50 г;
- волоські горіхи – 100 г;
- родзинки – 50 г;
- курага – 50 г;
- чорнослив – 50 г;
- розпушувач випічки – 10 г;
- сіль – дрібка;
- ваніль – дрібка.
А також силіконова форма для кексу розміром 10х23 см.
Як готувати кекс з сухофруктами
Покладіть в каструлю масло, апельсинову та лимонну цедру, і доведіть суміш до кипіння на невеликому вогню. Родзинки для начинки витримайте в гарячій кип’яченій воді.
Доведіть до кипіння масло з цедрою (скриншот / Ваніль і Шоколад)
Після цього остудіть масу. В окремій мисці збийте яйця з цукром до пухкої маси, додайте масло з цедрою, розпушувач, ваніль і сіль.
Ретельно вимішайте суміш міксером до однорідної консистенції. Додайте борошно та замісіть тісто за допомогою силіконової лопатки.
Замісіть тісто для кексу (скриншот / Ваніль і Шоколад)
Подрібніть волоські горіхи, курагу і чорнослив, та додайте до тіста разом з цукатами і родзинками. Складники для начинки можна обрати на свій смак, однак їхня вага в сумі має становити 300 г.
Додайте начинку до тіста (скриншот / Ваніль і Шоколад)
Перемішайте інгредієнти та викладіть тісто з начинкою у силіконову форму. Щоб запобігти тріщинкам у випічці, накрийте форму фольгою – яка знімається за 15 хвилин до закінчення випікання.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте кекс 1 годину. За бажанням, притрусіть готовий охолоджену випічку цукровою пудрою.