Кекс з сухофруктами – як готувати випічку і простий рецепт

Кекс з сухофруктами – як готувати випічку і простий рецепт


Що потрібно для кексу з сухофруктами

Для того, щоб спекти таку смачну випічку, потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 300 г;
  • вершкове масло – 150 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 100 г;
  • цедра лимона – 10 г;
  • цедра апельсина – 10 г;
  • апельсинові цукати – 50 г;
  • волоські горіхи – 100 г;
  • родзинки – 50 г;
  • курага – 50 г;
  • чорнослив – 50 г;
  • розпушувач випічки – 10 г;
  • сіль – дрібка;
  • ваніль – дрібка.

А також силіконова форма для кексу розміром 10х23 см.

Як готувати кекс з сухофруктами

Покладіть в каструлю масло, апельсинову та лимонну цедру, і доведіть суміш до кипіння на невеликому вогню. Родзинки для начинки витримайте в гарячій кип’яченій воді.

Доведіть до кипіння масло з цедрою (скриншот / Ваніль і Шоколад)

Після цього остудіть масу. В окремій мисці збийте яйця з цукром до пухкої маси, додайте масло з цедрою, розпушувач, ваніль і сіль.

Ретельно вимішайте суміш міксером до однорідної консистенції. Додайте борошно та замісіть тісто за допомогою силіконової лопатки.

Кекс з сухофруктами: рецепт легкої випічки на кожен день

Замісіть тісто для кексу (скриншот / Ваніль і Шоколад)

Подрібніть волоські горіхи, курагу і чорнослив, та додайте до тіста разом з цукатами і родзинками. Складники для начинки можна обрати на свій смак, однак їхня вага в сумі має становити 300 г.

Кекс з сухофруктами: рецепт легкої випічки на кожен день

Додайте начинку до тіста (скриншот / Ваніль і Шоколад)

Перемішайте інгредієнти та викладіть тісто з начинкою у силіконову форму. Щоб запобігти тріщинкам у випічці, накрийте форму фольгою – яка знімається за 15 хвилин до закінчення випікання.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте кекс 1 годину. За бажанням, притрусіть готовий охолоджену випічку цукровою пудрою.



Джерело