Що потрібно для мітболів з вершковим соусом
Для того, щоб приготувати таку ситну вечерю, потрібні такі інгредієнти:
- курячий фарш – 500 г;
- печериці – 250 г;
- манка – 3 ст. л.;
- вершки – 250 г;
- яйце – 1 шт.;
- вершкове масло – 15 г;
- цибуля (маленька) – 2 шт.;
- олія – 10 г;
- сіль – до смаку;
- перець – до смаку;
- мелений коріандр – до смаку;
- зіра – до смаку;
- зелень – до смаку.
Як готувати мітболи з вершковим соусом та грибами
Перекладіть фарш до тарілки. Очистьте і подрібніть цибулю – половину додайте до фаршу, половину залиште для соусу. Додайте до м’яса з цибулею манку, яйце, коріандр, зіру, підсоліть та поперчіть до смаку.
Ретельно перемішайте масу і виліпіть тефтельки невеликого розміру – як горіх. Для того, щоб фарш не лип до рук, змочіть долоні водою.
Розігрійте пательню з олією та викладіть мітболи. Смажте тефтельки до рум’яної золотистої скоринки з кожного боку. Після цього приберіть мітболи з пательні.
Підготуйте печериці та зелень для соусу – промийте їх водою, наріжте гриби на невеликі частини, а зелень подрібніть.
Покладіть в пательню вершкове масло, розтопіть його та вкиньте решту цибулі. Смажте 3-4 хвилини, після цього додайте нарізані печериці і смажте, перемішуючи, приблизно 8 хвилин.
Влийте до печериць теплі вершки, підсоліть та поперчить. Вершки мають бути саме теплими або навіть гарячими – тоді менша ймовірність згортання.
Перемішайте складники і доведіть соус до кипіння. Після цього викладіть тефтелі, накрийте пательню кришкою та протушкуйте декілька хвилин. Подавайте мітболи з соусом, присипавши зеленню.