Світло в Україні знову вимикатимуть – в Укренерго назвали причину

Світло в Україні знову вимикатимуть – в Укренерго назвали причину



Ситуація в енергосистемі України незабаром знову погіршиться й можуть повернутися графіки відключень світла. Причиною є те, що в ремонт вийдуть декілька енергоблоків атомних електростанцій.

За його словами, відсутність погодинних відключень електроенергії в останні дні травня – це тимчасове покращення, зумовлене виходом з ремонту двох енергоблоків атомних електростанцій.

Однак Кудрицький зазначив, що вже незабаром ситуація в енергосистемі знову погіршиться.

“Згідно з графіком, вже найближчими днями в ремонт знову вийдуть певні блоки на атомних електростанціях. І ця ситуація, яку ми маємо в останні дні, коли нам вистачає електроенергії й вдається уникати відключень, вона, на жаль, зміниться знову”, – пояснив голова правління “Укренерго”.

Відключення світла в Україні

Нагадаємо, з початку травня в Україні знову повернулися графіки відключень світла через дефіцит в енергосистемі.

Зокрема, причиною стало те що українські енергооб’єкти піддалися низці масованих російських ударів. В результаті було зруйновано кілька великих ТЕС та ТЕЦ.

Однак протягом останніх декілька днів ситуація змінилася – “Укренерго” не вводило графіків відключень світла. Причина – сонячна генерація та вихід з ремонту двох енергоблоків АЕС.

Нещодавно експерт у сфері енергетики розповідав РБК-Україна, що влітку відключення світла в Україні можуть бути серйозніші через спеку та ремонти.

Про можливість повернення графіків відключень світла попереджав і прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.



Джерело