США ввели санкції проти компаній з Африки через допомогу вагнерівцям

США ввели санкції проти компаній з Африки через допомогу вагнерівцям



Санкції було оголошено проти компаній Mining Industries SARLU та Logistique Economique Etrangere SARLU. За даними США, компанії відігравали важливу роль у діяльності “вагнерівців” у ЦАР. Зокрема, вони пов’язані з безпековими операціями та нелегальним видобутком корисних копалин.

“Російська група Вагнера скоїла численні порушення прав людини і займається привласненням природних ресурсів у багатьох країнах Африки. Будучи маріонетковим збройним формуванням Кремля, група Вагнера здійснює військові операції по всьому світу, зокрема у варварській війні Росії проти України”, – пояснили у Держдепі.

ПВК “Вагнера” після смерті Пригожина

Коли загинув Євген Пригожин, то частина його найманців була переміщена до Білорусі. А у жовтні 2023 року “вагнерівці” увійшли до складу Росгвардії.

За даними британської розвідки, у Білорусі залишається менше тисячі бойовиків ПВК “Вагнера”. Це грає на руку Кремлю і впливає на Україну.

А у квітні цього року стало відомо, що росіяни на тимчасово окупованих територіях вербують українців до загонів ПВК “Вагнера” для війни в Африці.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.



Джерело