Обстріл в Сирії – Ізраїль вдарив ракетами по заводу, підконтрольному Хезболла, – ЗМІ

Обстріл в Сирії – Ізраїль вдарив ракетами по заводу, підконтрольному Хезболла, – ЗМІ



За даними сирійських державних ЗМІ, військово-повітряні сили Ізраїлю атакували ракетами завод з переплавки міді. Внаслідок атаки жертв немає, один охоронець зазнав незначних поранень.

Завод, а також прилеглу територію, використовували бойовики угруповання “Хезболла” та інші підтримувані Іраном угруповання, що діють у сільській місцевості на північному заході Сирії.

Водночас, наближена до режиму Башара Асада сирійська радіостанція Sham FM за посиланням на військове джерело, повідомила, що внаслідок авіаудару “є багато загиблих і деякі матеріальні втрати”.

Джерело поклало відповідальність за атаку на Ізраїль.

За повідомленнями інших джерел, авіаудари були завдані по мідеплавильному заводу в невеликому містечку Хайяні на північ від Алеппо.

На відео з північного сирійського міста, розміщеному в Інтернеті Сирійською обсерваторією з прав людини, видно, щонайменше, три вибухи, які пролунали одна за одною.

На іншому поширеному відео видно, як горить вогнище, хоча воно занадто темне, щоб розгледіти деталі.

Ситуація в Сирії

Очолювана курдами автономна адміністрація у північній та східній частині Сирії запланувала провести муніципальні вибори 11 червня. Вибори мерів відбудуться у провінціях Хассаке, Ракка, Дейр-ель-Зур та східній частині Алеппо.

31 травня Туреччина вдарила безпілотниками по районах, що підконтрольні Сирійським демократичним силам на північному сході Сирії. Внаслідок атаки були ліквідовані чотири бійці Сирійських демократичних сил, яких підтримують США.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.





Джерело