Що потрібно для фритати
Для того, щоб приготувати цей італійський сніданок, потрібні наступні інгредієнти:
- яйця – 5 шт.;
- бекон – 40 г;
- сир твердий – 70 г;
- спаржа – 1 пучок (або 5-7 ст. л. замороженої);
- молоко (бажана жирність 2,5%) – 2 ст. л.;
- олія – 1 ст. л.;
- лимонна цедра – 1/4 ч. л.;
- перець – до смаку;
- сіль – до смаку.
Як готувати фритату
Найкраще готувати фритату в такому посуді, який можна використовувати як пательню, так і як форму для випічки в духовці. Проте, якщо такого посуду немає, краще готувати фритату в духовці в невеликій формі для випікання.
Промийте спаржу, наріжте її на шматочки 1-1,5 см завдовжки. Якщо спаржа заморожена, мити її не потрібно. Сир натріть на терці, як і цедру лимона.
Наріжте бекон великими шматочками. Духовку розігрівайте до 180 градусів, поставивши решітку у верхній частині.
Розбийте в миску яйця, додайте сир, молоко і лимонну цедру, посоліть і поперчіть.
Якщо ви маєте універсальну пательню, яка підійде як форма для випічки, спочатку використайте її як пательню – розігрійте її з олією всипте спаржу та бекон. Готуйте до хрусткості спаржі.
Якщо використовуєте заморожену спаржу, то спочатку присмажте її, а потім додайте бекон.
Якщо ж ви маєте окремі пательню і форму для випічки, цей крок, як і наступні, можна виконати, одразу використавши форму і духовку.
Після цього вогонь зменште до мінімального та вилийте до пательні яєчну суміш. Обережно перемішайте для рівномірного розподілення начинки.
Накрийте пательню кришкою, і готуйте приблизно 9 хвилин на мінімальному вогні. Яєчна суміш має схопитися знизу, але не має стати коричневою.
Після цього висипте сир по поверхні фритати і переставте пательню до духовки на хвилину до легкого підрум’янення.
Витягніть пательню, зачекайте 5 хвилин, доки страви не стане кімнатної температури – і сніданок готовий.