Скорочення Генштабу посилило військове управління на передовій

Скорочення Генштабу посилило військове управління на передовій

“Триває оптимізація штатної структури підрозділів Генерального штабу. Зокрема, відбувається зменшення їх чисельності та позбавлення від невластивих функцій”, – написав військовий.

За його словами, завдяки цьому вже посилені органи військового управління, які здійснюють командування військами в районах бойових дій.

Плани на десятиріччя вперед

Також Сирський розповів, що головним завданням є ефективніша система командування військами та виключення функцій, які дублюються.

“Ці заходи проводяться в рамках реалізації стратегії розвитку видів і окремих родів військ Збройних сил України до 2035 року. Вперше ми плануємо на десятиріччя вперед. У цьому ж контексті здійснюється формування Сил безпілотних систем ЗС України”, – додав головком.

Оптимізація Генштабу

Раніше начальник Головного управління оборонного планування Генштабу ЗСУ Євген Острянський повідомляв про плани скорочення в Генштабі.

Йшлося про розформування низки військових організаційних структур, формування нових, а також проведення оптимізації вже наявних. Передбачається, що військовим вдасться зменшити штат на 60%.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело