Що потрібно для картопляної запіканки Пармантьє
Для того, щоб приготувати цю поживну і смачну страву з картоплі та морепродуктів на вечерю, потрібні такі інгредієнти:
- риба – 600 г;
- креветки – 50 г;
- фенхель – 1/2 цибулини;
- картопля (маленька) – 6 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- цибуля-порей – 1 шт.;
- шалот – 1 шт.;
- печериці – 100 г;
- горох – 100 г;
- кріп – до смаку;
- борошно – 40 г;
- масло – 175 г;
- молоко – 475 мл;
- вершки – 150 мл;
- лимонний сік – з 1 лимону;
- сіль – до смаку;
- перець – до смаку.
Як готувати картопляну запіканку з морепродуктами
Попередньо відваріть у підсоленій воді і очистьте креветки. Промийте картоплю і зваріть її “в мундирі”, без очищування. Після цього очистьте її, перекладіть до каструлі, і потовчіть її до стану пюре.
Розбийте в окрему миску яйця, відділивши жовток. Додайте до картоплі 75 г масла, жовтки, сіль та перець до смаку – і ретельно вимішайте суміш.
Очистьте цибулю-порей, фенхель, шалот і подрібніть їх або наріжте маленькими кубиками. Печериці промийте і наріжте тонкими пластинками. Рибу промийте і наріжте невеликими кубиками.
В каструлі з товстим дном розтопіть решту масла, всипте подрібнений фенхель, порей, шалот – і присмажте до розм’якшення, протягом 5 хвилин. Додайте нарізані печериці, сіль і перець. Перемішайте і готуйте все ще протягом 3 хвилин.
Після цього додайте в каструлю з грибами та цибулею борошно, готуйте приблизно хвилину, а потім повільно влийте вершки і молоко. Варіть все протягом 2 хвилин.
Додайте нарізану рибу, креветки, горошок, кріп та лимонний сік, перемішайте інгредієнти і перекладіть в форму для запікання. Викладіть зверху картоплю, розігрійте духовку до 220 градусів і запікайте страву до золотистої скоринки картоплі.
@matthewryle Fish pie AKA Parmentier de poisson Fish pie (4-6 portions) 600g Fish (diced) 50g Prawns ½ Fennel 1 Leek 1 Shallot 100g Button mushroom 40g Flour (plain) 100g Butter 400g Milk (whole) 150ml Cream (double 100g Peas (podded) 10g Dill (chopped) 1 Lemon (juice) Salt + pepper – 6 Potatoes 2 Egg (yolks) 75g Butter 75ml Milk (whole) Salt + pepper – Sweat the fennel, leek, and shallot in the butter until soft (5mins). Add the sliced mushrooms and cook for another 3 minutes. Add the flour and cook out the roux for 2/3mins. – Slowly add the milk and cream, simmer for 2 minutes. Add the fish, peas, dill and lemon juice. Bring to the boil and top with mash potatoes. – Grill under hot grill until potatoes are nicely coloured 3-5 minutes. #fish #pie #potato #pea #dill #fishpie #recipe
Gorilla – Little Simz