Удари по території РФ – канцлер Австрії озвучив несподівану заяву

Удари по території РФ – канцлер Австрії озвучив несподівану заяву

Главу уряду попросили прокоментувати заяву міністра оборони Австрії Клаудії Таннер про те, що країни Заходу переходять “червону межу”, коли дозволяють Україні атакувати територію РФ з власних озброєнь.

Він зазначив, що ця дискусія вказує на неправильний політичний напрямок і “дуже шкода, що акцент ставиться саме на це”.

“Згідно з міжнародним правом, такі напади на Росію допустимі. Якщо Москва припинить агресію, військова допомога автоматично зменшиться. Якщо європейці відступлять, це може заохотити російських генералів зайти ще далі, ніж вони уже роблять”, – зазначив Нехаммер.

Він також назвав “Глобальний саміт миру” першим кроком до припинення війни.

“Звичайно, без Росії миру не буде. Путін напав на Україну, тому в нього є можливість припинити війну будь-якої миті. Однак війни починаються швидко, і тим, хто їх починає, важко швидко їх закінчити”, – сказав канцлер.

Нехаммер також зазначив, що, хоча Австрія займає нейтральну позицію, вона підтримує зовнішню політику Європейського Союзу, а також солідарна у питаннях санкцій проти Росії та надання фінансової допомоги Україні.

Глобальний Саміт миру

15-16 червня у місті Бюргеншток (Швейцарія) відбувся “Саміт миру”.

Делегації з 92 країн та 8 світових організацій зустрілися й обговорили три з десяти пунктів “Формули миру” президента України Володимира Зеленського. Це пункти про ядерну та продовольчу безпеку, а також звільнення українських полонених і депортованих людей, зокрема дітей.

За результатами зустрічі, учасники саміту підписали спільне комюніке, в якому Росію звинуватили у масштабних людських стражданнях і руйнуваннях та закликали поважати територіальну цілісність України.

Наступний саміт планується провести за кілька місяців. На нього, ймовірно, запросять представників РФ.

Чим для України закінчився саміт миру і що буде далі – читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело