Буданов відреагував на погрози Путіна застосувати ядерку

Буданов відреагував на погрози Путіна застосувати ядерку

Зокрема, Буданов висміяв ідею того, що Москва може застосувати тактичну ядерну зброю, якщо контроль над Кримом опиниться під загрозою.

“По-перше, я знаю, що там насправді відбувається. По-друге, я знаю реальні характеристики російської ядерної зброї. Яку користь вона може принести? У нас немає великих концентрацій військ, для яких така ядерна зброя була б доречною”, – сказав Буданов.

Він зауважив, що для того, щоб Росія могла пробити дірки на лінії фронту в Україні можна використати звичайні засоби ведення війни.

“Крім того, використання ядерної зброї призвело б до великих політичних ризиків для Путіна”, – підкреслив Буданов.

Ядерні погрози Путіна

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нещодавно заявив, що члени альянсу обговорюють можливість розгортання більшої кількості ядерної зброї через зростаючу загрозу з боку Росії та Китаю.

Під час візиту до В’єтнаму, Путін натякнув на можливі зміни ядерної доктрини РФ у відповідь на дискусії західних країн про зниження порогу для використання ядерної зброї. Він також не виключив можливість передачі Північній Кореї високоточної зброї у відповідь на військову допомогу Заходу Україні.

В МЗС Польщі Путіну радять не перейматися через програш у війні проти України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело