Снаряди для України – президент Словаччини заявив про участь в ініціативі Чехії

Снаряди для України – президент Словаччини заявив про участь в ініціативі Чехії

Глава словацької держави на спільній пресконференції з президентом Чехії Петром Павелом зазначив, що Братислава надає Києву підтримку, про яку говорять не часто. Зокрема, це стосується постачання електроенергії.

Також Пеллегріні підтвердив, що Словаччина бере участь у підтримці чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України.

“Ми зробимо значний внесок за допомогою своїх виробничих потужностей для успіху чеської діяльності із закупівлі боєприпасів”, – зазначив Пеллегріні.

За його словами, Словаччина значно збільшила виробництво та ремонт снарядів західних калібрів.

“Значна частина із зібраних Чехією боєприпасів зрештою буде відновлена і вироблена безпосередньо на словацьких заводах”, – розповів Пеллегріні.

Також глава словацької держави запланував зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Вона відбудеться або цього тижня у Брюсселі під час Європейської ради, або під час майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні.

Скандальні заяви Фіцо

Нагадаємо, раніше прем’єр Словаччини Роберт Фіцо відмовився брати участь у наданні коштів на чеську ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України.

Також він різко розкритикував ініціативу громадян Словаччини, котрі почали збирати кошти на снаряди самостійно. Прем’єр стверджував, що йому “нічого сказати” людям, які вважають, що боєприпаси важливіші за “хворих на рак у Словаччині”.

Зазначимо, словаки зібрали кілька мільйонів євро на снаряди для України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело