Що потрібно для квасолевого супу
Для того, щоб приготувати таку ситну першу страву, потрібні наступні інгредієнти:
- цибуля шалот – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- морква – 2 шт.;
- гриби – 120 г;
- біле вино – 0,5 склянки;
- овочевий бульйон – 3 склянки;
- консервована квасоля – 1 банка;
- розмарин свіжий – 1 ст. л.;
- капуста кале – 1/4 пучка;
- ковбаса – 450 г;
- пармезан – 50-70 г;
- олія – 2-3 ст. л.;
- сіль – до смаку;
- перець чорний – до смаку;
- червоний перець – до смаку.
Як готувати квасолевий суп з ковбасою
Підготуйте інгредієнти. Очистьте і дрібно наріжте часник, помийте цибулю шалот і моркву. Цибулю варто подрібнити, а моркву – почистити від шкірки і нарізати кубиками.
Промийте гриби, приберіть з них зайву вологу за допомогою паперового рушника або серветок, і наріжте на декілька частин. З консервованої квасолі злийте рідину.
Капусту кале промийте, видаліть стебла, а листя порвіть або грубо наріжте.
У каструлі з товстим дном нагрійте кілька столових ложок олії на середньому вогні. Додайте цибулю шалот, посоліть і поперчіть.
Тушкуйте майже до прозорості, приблизно 5 хвилин. Потім додайте часник, моркву, гриби та дрібку червоного перцю. Приправте і готуйте, періодично помішуючи, до легкого розм’якшення.
Додайте вино і тушкуйте інгредієнти для супу, поки кількість рідини не зменшиться. Додайте бульйон, квасолю та розмарин. Доведіть суп до кипіння, а потім додайте капусту. Після цього зменште вогонь і варіть протягом 15-20 хвилин.
Поки суп вариться, підрум’яньте нарізану ковбасу або сосиски в пательні до легкої скоринки. Додайте підсмажені шматочки ковбасного вибору до супу.
Перемішайте та розлийте страву по тарілках. Натріть на великій або маленькій тертці сир та присипте ним страву перед подачею.