Колаген – це протеїн, білок. Трапляється так (особливо це актуально після 25-річного віку), що згодом в організмі людини його стає недостатньо, і це призводить до певних не найкращих наслідків. Тому його треба заповнювати. Робиться це шляхом купівлі білка у пляшках у спеціалізованих магазинах. Морський колаген у багатьох випадках є найкращим варіантом протеїну для людини. І на те є деякі причини.
Головні складові елементи морського колагену
Білок – це взагалі дуже складна хімічна сполука. Він нерозчинний у воді (питний колаген – це суміш, а не розчин). Морський, як та інші види білків, має певну структуру. Він складається з таких елементів:
- Гліцин. Ця речовина є амінокислотою. Це одна із найпростіших амінокислот, які існують. Це важлива частина будь-якого білка. У випадку колагену саме вона становить основну частину молекули. Гліцин виконує такі функції: покращує здоров’я шкіри, те саме стосується волосся і нігтів. Завдяки цій кислоті покращується функціональність суглобів та м’язів.
- Пролін. Це також амінокислота, але складніша, ніж гліцин. Його завдання – забезпечити стабільність молекули білка. Він допомагає молекулі не розпадатися. Також завдання кислоти входить регенерація тканин. Це особливо актуально, якщо вони пошкоджені.
- Гідроксипролін. Він зміцнює тканини, регенерує їх. Це актуально насамперед для шкіри. Ще це актуально для суглобів та кісток. Гідроксипролін – це ще одна амінокислота, яка є складовою протеїну.
- Аргінін. Саме ця амінокислота відіграє найважливішу роль у відновленні пошкоджених тканин. Також завдяки їй гояться рани. Завдяки цій кислоті також покращується кровообіг в організмі людини.
Колаген – це структура, яка складається з амінокислот, що грають певну роль у функціональності організму.
Виробництво морського колагену
Даний вид білка виготовляють із двох видів сировини: луски та шкіри риб. Як риби найбільше підходять ті, які живуть у холодних північних водах. Процес видобутку білка – це трудомістка справа, яка потребує серйозних витрат за технології. Також цей процес потребує певних ресурсів та умінь у персоналу. Усе це робить протеїн дорогим кінцевих споживачів. Але речовина ця корисна, тому що вона допомагає відновити різні тканини організму. Це покращує здоров’я людини.
*на правах реклами