Сибірський кіт: що треба знати про домашнього улюбленця?

Сибірський кіт: що треба знати про домашнього улюбленця?

Сибірський кіт дуже пухнастий, але не викликає алергії

Котики сибірської породи можуть мати найрізноманітніше забарвлення. Завдяки тому, що у них є довга шерстка та густий підшерсток, вони виглядають дуже пухнастими, особливо в зимовий період. Найцікавіше те, що попри густу шерсть, ця порода є повністю гіпоалергенною. Як виявилося, в слині сибірських котів майже немає ферменту, який може викликати алергічні реакції. Тому якщо лише алергія не дозволяла завести домашнього улюбленця, то сибіряки — найбільш вдалий варіант. Також сибірський кіт може похвастатися м’язистим тулубом та сильними, хоч і трохи короткуватими, лапами. Він має велику голову, підпушені щічки та гарний ворс у вухах. Дорослі особини виростають до 6-7 кілограмів, а вага котів може бути навіть понад 10 кілограмів.

Сибіряки полюбляють проводити час з людьми

Котики сибірської породи дуже полюбляють компанію людей, тому добре приживуться вдома. Вони потребують уваги та люблять коли з ними граються, але в тому разі, якщо вони самі цього бажають. У них добре розвинений мисливський інстинкт, тому якщо хочете завести разом з такою кішкою ще, наприклад, папугу, то не варто цього робити. Сибіряки будуть сприймати птаха не як компаньйона, а як здобич.

Коти сибірської породи не до всіх членів сім’ї ставляться однаково. Як правило, вони обирають собі одного улюбленця та віддають йому найбільшу перевагу. Коли котики задоволені вони приємно мурчать, а також починають ритмічно трясти своїм пухнастим  хвостом. Важливо звертати увагу на настрій улюбленця. Якщо помітно, що він не хоче гратися, а прагне усамітнення — краще його не зачіпати, щоб не потрапити у чорний список.

Чим пригостити кота-сибіряка?

Заводячи вдома пухнастого улюбленця треба пам’ятати, що всі коти — затяті м’ясоїди. Для гармонійного розвитку в їхньому раціоні обов’язково мають бути м’ясо та м’ясні страви. Щоб підібрати повноцінне харчування треба враховувати породу, вік, стан здоров’я та вподобання кота. Також у заводчика не завадить дізнатися, чим він годував свого вихованця.

корм для котів

Доросла тварина має харчуватися двічі на день. Цього цілком достатньо, щоб отримати з їжі всі корисні елементи та бути ситим протягом дня.

Якщо ви волієте самостійно готувати їжу для свого улюбленця, то обов’язково маєте ввести в його раціон м’ясо, а саме телятину, кролятину, баранину, а також м’ясо курки. Ще в його раціоні мають бути каші та кисломолочні продукти: сир та сметана. Обов’язково треба додати до харчування необхідні вітаміни. Раціон та прийом вітамінів краще погодити з ветеринаром та розписати все по днях.

Якщо ж немає часу самостійно готувати харчування для свого котика, то можна придбати готову їжу. Краще за все обирати корми преміум-класу. Саме в таких харчах є справжнє м’ясо, а також весь необхідний перелік вітамінів та мінералів, які потрібні кішці для гармонійного розвитку та росту.


*на правах реклами



Джерело