Домашній майонез без яєць: у сто разів смачніше магазинного

Домашній майонез без яєць: у сто разів смачніше магазинного

Новорічні свята – це безліч закусок та салатів на основі майонезу. Багато кулінарів використовують не магазинний соус, а зроблений власними руками. Наприклад, майонез без яєць.

Що вам знадобиться:

  • Олія – 200 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Цукор – 1,5 ч. ложки
  • Гірчиця – 2 ч. ложки

Як приготувати майонез

Усі інгредієнти мають обов’язково бути кімнатної температури. Їх потрібно з’єднати в одному посуді, занурити погружний блендер та збити всі компоненти.

Перші декілька секунд блендер не відривати від дна, а далі рухати вверх-вниз до моменту, поки майонез стане густий.

У майонез можна додати інші спеції – за вашими смаками та бажанням. Зберігати такий майонез можна не більше 5 діб у холодильнику, у герметично закритому посуді.

“Такий домашній майонез стане хорошою альтернативою магазинному. Смак ідентичний. Обов’язково спробуйте”, – радить Юлія Симончук.

У коментарях також радять використовувати магазинне молоко, а не домашнє. А у кінці збивання додати 1,5 ст. ложки лимонного соку – так майонез буде ще смачніший та густіше.

Джерело