Що потрібно для борщу з вишнями
Для того, щоб приготувати борщ з Тернопільської області, треба наступні продукти:
- вода – 5 л;
- ребра свинячі – 500 г;
- курка – четвертина;
- вишні – 1 склянка;
- капуста молода – 0,7-1 кг;
- картопля молода – 8 шт.;
- морква молода – 2 шт.;
- буряки молоді (зі стеблами) – 12 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- петрушка – 1 пучок;
- горох молодий – 1 склянка;
- зелена цибуля – 3 стебла;
- борошно – 2 ст. л.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- чорний перець-горошок – 8 шт.;
- духмяний перець – 2 шт.;
- смалець – 2 ст. л.;
- сіль – до смаку.
Як готувати борщ з вишнями
Приготування борщу починається з бульйону – для нього потрібно залити водою свинячі ребра і поставити каструлю на вогонь. Попередньо ребра радять вимочити – приблизно протягом години.
Також з ребрами слід покласти курятину. За автентичним рецептом використовують четвертину півня, проте можна використати четвертину курки.
Петрушку і зелену цибулю необхідно промити і зв’язати разом кулінарною ниткою. Це потрібно зробити, щоб зелень було легше витягати, адже вона не має розваритися, лише віддати аромат.
Після цього зелень потрібно додати до каструлі з м’ясом, повністю зануривши у воду. Під час закипання води, з поверхні необхідно знімати пінку від м’яса. Після того, як вода в каструлі закипить, м’ясо треба варити ще 1,5-2 години.
Молодий буряк необхідно помити і почистити, нарізати на скибочки. Стебла також використовуються, тож їх потрібно нарізати на менші шматочки, зрізавши жорсткі волокна.
Розтопіть на пательні смалець, всипте буряк – та тушкуйте його на невеликому вогні.
Протушкуйте буряк для борщу (скриншот / НАШІ БЕСАГИ – їжа та рецепти)
Додайте до м’яса сіль та перець, витягніть виварену зелень. За дві години після закипання води в каструлі потрібно поступово додавати інші продукти для борщу.
Промийте і почистьте картоплю. Наріжте її кубиками і вкиньте в каструлю з м’ясом. Після цього додайте горох, витягнувши курятину. Великий шматок м’яса потрібно розділити на менші, і потім знов покласти до каструлі.
Обережно пересипте в каструлю буряк. Моркву потрібно помити, почистити і нарізати на невеликі шматочки. В такому вигляді моркву потрібно додати в борщ.
Почистьте цибулю, наріжте її на невеликі кубики і обсмажте на смальці. Коли цибуля стане золотистою, додайте борошно, ретельно все перемішавши.
Поки смажиться цибуля, помийте і нашинкуйте капусту, всипте її в борщ. Проваріть інгредієнти і додайте попередньо промиті вишні.
Варити борщ потрібно до готовності картоплі. Після цього додайте цибулю, перемішайте страву – і варіть до повної готовності. Щоб борщ мав насичений смак, дайте страві трохи настоятися.