Які жири корисні при схудненні – поради дієтолога

Які жири корисні при схудненні – поради дієтолога

Що варто знати

Довгий час популярним був міф, що потрібно зменшувати кількість жирів в раціоні або взагалі їх виключати для того, щоб мати нормальні вагові показники.

Однак, життя і практика показали, що це не так і зараз є наукові підтвердження того що жири є необхідною складовою процесу схуднення.

Це відбувається так, що в жирів досить велика кількість калорій міститься. Але жири не впливають на рівень інсуліну і глюкози. І саме цей факт робить жирні продукти актуальними для процесу схуднення.

Корисні жири

Дієтолог розповіла, що варто вибирати жири, які є корисними, а це поліненасичені жирні кислоти, які містяться в рослинних і деяких тваринних продуктах. Наприклад, це лляне насіння, горіхи, риба, оливкова олія та самі оливки. Це ті корисні продукти, які слід мати вдома.

Крім того, жири необхідні для нормального синтезу гормонів і для б’юті-ефектів, щоб шкіра була здоровою та волосся сяяло.

“Не бійтеся жирних продуктів та не забувайте, що здорова тарілка передбачає 30% від загальної калорійності за рахунок жиру”, – зазначила експерт.

Тому жири важливі і вони повинні бути в кожному прийомі їжі, але варто обирати лише корисні.

Що таке погані жири

Трансжири є в продуктах, що містять гідрогенізовані рослинні жири. Це найгірші жири для людського організму.

Можна знайти трансжири в:

  • смажених продуктах (картопля фрі, пончики, фастфуд)
  • маргарині
  • кондитерському жирі
  • випічці

Як і насичені жири, трансжири можуть підвищувати рівень “поганого” холестерину.

До того ж трансжири пов’язують з підвищеним ризиком запальних процесів в організмі.

Вони можуть спричинити шкідливі наслідки для здоров’я, зокрема серцеві захворювання, діабет та інсульт.

Раніше дієтолог називав три продукти, які не варто їсти влітку, якщо хочете схуднути.

Також читайте про найкращий час для прогулянок, щоб зменшити накопичення жиру в тілі.

Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування. Наша мета – надати читачам точну інформацію про симптоми, причини і методи виявлення захворювань. РБК-Україна не несе відповідальність за будь-які діагнози, які можуть бути поставлені читачами на основі матеріалів з цього ресурсу. Ми рекомендуємо не займатися самолікуванням, і у разі будь-яких занепокоєнь стосовно здоров’я звернутися до лікаря.



Джерело