Як вибрати зарядку для електромобіля Nissan Leaf?

Як вибрати зарядку для електромобіля Nissan Leaf?

Якщо ви є власником електромобіля Nissan Leaf, то вам варто задуматись про придбання зарядки. Домашня зарядна станція має безліч переваг, проте існують певні нюанси вибору, які варто роз’яснити перед покупкою.

Визначаємо зарядний роз’єм

Nissan Leaf зазвичай оснащений двома типами зарядних роз’ємів: один для швидкої зарядки постійним струмом (DC), другий – для повільної зарядки змінним струмом (AC). У випадку придбання станції для домашнього заряджання, нас цікавить порт змінного струму. В залежності від призначення, Ніссан Ліф може обладнуватися роз’ємом:

  • Type 1 – на електромобілях, які виготовлені для ринку США;
  • Type 2 – на електромобілях, виготовлених для ринку Європи.

Тому, перед придбанням зарядки в першу чергу варто визначитися з цим параметром. https://energyup.com.ua/ru/nissan-leaf/ пропонує багато зарядних станцій, від різних брендів, бюджетних та з додатковими функціями. Якщо у вас виникли труднощі, компанія EnergyUp завжди допоможе підібрати оптимальний варіант та проконсультує по всім питанням.

66bc5af819ab9.webp

Зарядні можливості домашньої мережі та електромобіля

Не менш важливий момент це технічні можливості електричної мережі. Зазвичай в будинках побутова мережа розрахована на споживання до 16А або 3,5 кВт. Тому в таких умовах, вам необхідно використовувати і відповідний зарядний пристрій (потужністю до 16 ампер та 3,5 кіловат). Якщо у вашому будинку встановлено автомат на 32А або 7,5 кВт, то можна розглядати пристрої відповідної потужності.

Бортовий інвертор Nissan Leaf приймає заряд до 6,6 кВт лише по одній фазі, тому розглядати більш потужні зарядні станції не має потреби. Оптимальна зарядка для цього електромобіля – станція потужністю 7,4 кВт 32А.

66bc5b7c4767e.webp

Портативна чи стаціонарна зарядка?

Вибір між портативною та стаціонарною зарядкою залежить від ваших потреб способу життя:

  • Портативну зарядку легко брати з собою в дорогу, можна використовувати в різних місцях та підключати до звичайних розеток під час подорожей.
  • Стаціонарні пристрої гарантують більшу зарядну потужність, а також, мають кращий рівень захисту, тому підходять для установки на вулиці. Якщо у вас декілька електромобілів, ви зможете встановити варіант з двоми чи трьома конекторами. Монтується на стіну чи опору, та мають більше додаткових функцій та можливостей.

Якщо ви часто подорожуєте, то вам краще придбати переносну зарядну станцію. Якщо ж ви заряджаєте свій автомобіль переважно вдома та хочете отримати швидку зарядку, стаціонарна станція є кращим варіантом.

**Якщо ваш бюджет дозволяє, можна придбати відразу два типи пристроїв: стаціонарний для основного використання та портативний для подорожей.