Держспецзв’язку наказало заблокувати сайти державних лотерей МСЛ та УНЛ

Держспецзв’язку наказало заблокувати сайти державних лотерей МСЛ та УНЛ

Журналіст Євген Плінський зазначив, що рішення було ухвалене після звернення Бюро економічної безпеки (БЕБ), яке підозрює керівництво лотерейних компаній в організації незаконних онлайн-казино.

Він також додав, що оператори маскували свою незаконну діяльність під проведення лотерей, уникаючи сплати податків за допомогою схеми “дропів”.

За його даними, БЕБ вже оголосило підозри директору УНЛ Андрію Бочковському та генеральному директору МСЛ Івану Залізняку за організацію та проведення азартних ігор без відповідної ліцензії.

БЕБ продовжує проводити розслідування та готується до оголошення нових підозр. Розпорядження про блокування доменів і сайтів видали ще 16 серпня, однак, станом на 21 серпня, вони продовжують працювати.

Зі свого боку, обидва оператори лотерей категорично заперечують звинувачення. У УНЛ вважають блокування свого доменного імені непорозумінням або спланованою атакою на бізнес, а відповідне розпорядження Держспецзв’язку помилковим і прийнятим всупереч чинному законодавству. Зокрема оператор зазначає, що звернення БЕБ не може бути підставою для відповідного розпорядження.

Так, МСЛ звернулось до державних органів із закликом переглянути рішення та “знайти баланс між контролем ринку та підтримкою компаній, які сумлінно виконують свої зобов’язання перед державою та суспільством”.

“Державні заходи, спрямовані на боротьбу з нелегальними гральним бізнесом, часто завдають шкоди й легальним учасникам ринку, які діють виключно в рамках закону. В умовах воєнного стану це стає додатковим викликом, оскільки накладені обмеження ускладнюють діяльність компанії, яка протягом багатьох років залишається надійним платником податків і партнером держави у розвитку соціальних програм та підтримці спорту”, – зазначається у заяві МСЛ.

Джерело