Екіпіровка для мотокросу – особливості та параметри вибору

Екіпіровка для мотокросу – особливості та параметри вибору

Бездоріжжя, багнюка, складні траси, високий ризик падінь і отримання травм – це другий бік мотокросу. З огляду на ці особливості доводиться підбирати спеціальний одяг і захист, який не сковував би рухи, а й максимально оберігав від негативних наслідків можливих падінь. І якщо досвідчені спортсмени вже прекрасно орієнтуються в екіпіруванні для мотокросу і добре знають, що їм потрібно, то новачки можуть зазнавати складнощів із цим. У цій статті ми підготували для вас короткий гід у світ спеціалізованого захисту, а також зробили добірку аксесуарів, які також можуть знадобитися гонщику.

Яку купити екіпіровку для мотокросу новачкові?

Під час їзди містом більша частина травм відбувається через ковзання райдера по асфальту, і спорядження розраховане на зменшення тертя.

Екіпірування для мотокросу - які елементи вибрати новачкові

Мотокросові траси являють собою складні перешкоди: круті підйоми, трампліни, різкі повороти. Через такі умови, навіть за відносно невеликої швидкості, ризик серйозних травм високий. Тому екіпіровка для мотокросу, що забезпечує надійний захист від сильних ударів, переломів і тріщин, є не просто бажаним, а обов’язковим заходом безпеки. При цьому костюм спортсмена має бути досить вільним і не сковувати його рухів.

Екіпіровка для мотокросу має складатися з шолома, окулярів, захисту шиї, тіла, налокітників і наколінників, а також хороших мотоботів і рукавичок. Якщо коротко, то:

  • шолом – база будь-якого спорядження, і для цього виду спорту він має бути монолітним з підборіддям, що видається вперед, щоб ефективно захищати обличчя від травм, також ця форма розрахована на поліпшену систему вентиляції, оскільки спортсмену потрібно багато чистого кисню;
  • оскільки в кросових шоломів немає візору, то до них потрібні окуляри, обов’язково з вентиляцією, захистом від запотівання і подвійним склом. Також важливо, щоб вони добре прилягали і до обличчя, і до шолома, стаючи з ним єдиним цілим;
  • захист шиї може бути м’яким і жорстким. Другий хоч менш зручний, але надійніший;
  • двох видів буває і захист тіла – у вигляді «черепахи» і куртки зі вставними пластинами, і тут вибір залежить більше від уподобань райдера;
  • якщо з налокітниками все просто, то наколінники можуть бути безшарнірними, одно-шарнірними і двошарнірними. Останній варіант найкраще захищає колінний суглоб, але й ціна такої моделі найвища;
  • моточеревики покликані захищати ноги спортсмена від усіляких травм, падінь, ударів, що часто трапляються під час перегонів, тож вони мають бути якісними та зручними;
  • рукавички купують за сезоном, але під час купівлі потрібно звертати увагу на покриття долонь – воно повинно забезпечувати хороше зчеплення з кермом, щоб мотоцикліст не втратив керування на трасі.

Які купити аксесуари на мотоцикл райдеру?

Які аксесуари до мотоцикла купити?

Крім екіпіровки, не останню роль відіграє наявність корисних девайсів, наприклад таких, як захист рук, протиугінні замки або кофри. Навіть тримач телефону сьогодні став обов’язковою річчю, без якої не обійтися. Купити аксесуари до мотоцикла можна на сайті https://motoblok-tata.com.ua – тут представлений широкий вибір різних корисних гаджетів, екіпірування і навіть запчастини для мотоциклів, які поставляються безпосередньо від виробників. Інтернет-магазин Motoblok-TATA пропонує доступні ціни на товари та щоденну доставку по всій території України, щоб ви могли отримати необхідні комплектуючі якомога швидше.

Зрозуміло, кожен райдер обирає аксесуари до мотоцикла, виходячи зі своїх уподобань і стилю їзди. Однак, є кілька універсальних речей, які зроблять кожну поїздку комфортнішою і безпечнішою. Наприклад, якісні вітровики допоможуть захистити від негоди та знизити стомлюваність у тривалих подорожах. А додаткова світлотехніка, така як світлодіодні лампи або протитуманні фари, підвищить вашу видимість на дорозі в темний час доби.

Мотоцикл – це не просто транспортний засіб, це відображення індивідуальності його власника. За допомогою різних аксесуарів можна створити унікальний образ і підкреслити свій стиль. Це можуть бути стильні ручки керма, оригінальні дзеркала заднього виду, яскраві наклейки або навіть аерографія. Щоб підвищити безпеку і комфорт під час їзди, рекомендується вибрати і купити аксесуари на мотоцикл, які відповідають моделі та стилю водіння.

Автор: Степаненко Ігор Олександрович (експерт Motoblok-Tata).