Між станціями метро Києва Либідська-Деміївська пройшов пробний потяг

Між станціями метро Києва Либідська-Деміївська пройшов пробний потяг

У ніч проти 31 серпня у Києві оновленою ділянкою між станціями метро “Либідська” – “Деміївська” пройшов перший пробний поїзд. В його складі був також спеціальний вагон, який перевіряє нове колійне полотно, зокрема щодо дотримання належної ширини колії, відступів та можливої просадки.

Для запуску першого пробного поїзда здійснили комплекс підготовчих робіт зі сполученням конструкцій діючого тунелю з новою частиною тунелю та ділянками, які посилили, розповів Кличко.

За його словами, зокрема, проклали всі необхідні кабельні мережі електропостачання, сигналізації та зв’язку; здійснили монтаж та підключення контактної рейки, через яку йде живлення для руху поїздів, монтаж та налаштування систем безпеки руху поїздів.

Надалі, перед повноцінним відновленням руху поїздів з пасажирами, в нічний час ретельно перевірятимуть інженерні та безпекові системи.

“Роботи тривають у цілодобовому режимі, щоб найближчими тижнями відновити рух поїздів”, – написав Кличко.

Нагадаємо, ремонт на ділянці між станціями метро “Либідська” та “Теремки” у Києві розпочався наприкінці минулого року через проникнення у тунель води.

Минулого тижня Кличко повідомив, що зовнішні роботи на пошкодженій ділянці “синьої” гілки метро добігають кінця, залишилось зробити благоустрій території. Внутрішні роботи в новій частині тунелю продовжуються, щоб рух метро відновився на початку осені.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело