Що потрібно для пляцка з заварним кремом
Для приготування пляцка “Лісова пісня”, необхідно підготувати наступні продукти:
- борошно – 570 г;
- яйця – 7 шт.;
- масло (72.5%) – 280 г;
- молоко – 500 мл;
- цукор – 400 г;
- розпушувач – 10 г;
- вишні – 300 г;
- горіхи – 150 г;
- сухий яблучний кисіль – пачка в 40 г;
- кукурудзяний крохмаль – 20 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- чорний шоколад – плитка.
Як готувати пляцок “Лісова пісня”
Відкладіть одне яйце для заварного крему. В інших відділіть жовтки від білків. До жовтків необхідно додати 250 г цукру та збити суміш до пухкої білої маси.
Тоді потрібно додати 250 г масла; його необхідно підігріти до кімнатної температури. Після цього ще раз ретельно перемішайте інгредієнти.
Поступово додайте 550 г борошна з розпушувачем. Вимішайте тісто, а потім розділіть його на три однакові частини.
Білки необхідно збити зі 100 г цукру до густої консистенції. Після цього додайте кисіль та ще раз збийте суміш до однорідності.
Невелику форму для випікання (приблизно 22х33 см) застеліть пергаментом і викладіть перший шматок тіста, розрівнявши його по дну форму. Зверху викладіть третину суміші білків та цукру. На білкову суміш необхідно викласти 50 г горіхів і 100 г вишень.
Такий корж необхідно випікати в духовці протягом 27-30 хвилин, за температури в 170 градусів. Після випікання зачекайте, доки корж охолоне. За таким методом спечіть решту коржів для пляцка.
Приготуйте заварний крем для пляцка. Для нього необхідно змішати в каструлі молоко, білий і ванільний цукор, крохмаль, яйце і решту борошна.
Поставте посуд на маленький вогонь та доведіть крем до загустіння, постійно помішуючи. Тоді додайте решту масла і перемішайте крем.
Щоб зібрати пляцок, змастіть коржі кремом, намазуючи його з усіх боків. На паровій бані розтопіть шоколад і полийте ним пляцок. Для того, щоб випічка була смачною, поставте пляцок в холодильник на ніч.