Лавров заявив, що Росія не хоьіла чужої землі і переживала за людей

Лавров заявив, що Росія не хоьіла чужої землі і переживала за людей

“Мова не про території, ми ніколи не хотіли чужої землі”, – заявив Лавров.

За словами дипломата, РФ просто хотіла, “щоб до людей ставилися по-людськи”.

“Ми хотіли, щоб до людей, які є частиною русского мира, ставилися по-людськи, як вимагає того міжнародне право”, – сказав міністр закордонних справ РФ.

При цьому Лавров розкритикував формулу миру президента України Володимира Зеленського. За його словами, “численні ідеї, які плавають навколо формули Зеленського, вони, як правило, починаються зі слів про те, що треба припинити бойові дії та виконати міжнародні права, маючи на увазі забезпечення територіальної цілісності України”.

“Міжнародні права не лише про це. По-перше, територіальна цілісність гарантовано забезпечується тих держав, чиї уряди репрезентують увесь народ, який живе на відповідній території. Це рішення Генеральної асамблеї одностайне. Те, що неонацисти в Києві після держперевороту не представляли нікого, у східній частині України, в Новоросії, та й у Криму, само собою, на мою думку, доводити не можна. Але головне інше: те що Статут ООН вимагає поважати права людини, будь-яку людину, незалежно від раси, статі, мови та релігії. У цьому корінь конфлікту в Україні”, – сказав Лавров.

Джерело