Відмінне розв’язання проблеми – прес для цитрусових та гранат, здатний оперативно та якісно переробляти необхідну кількість фруктів. Таке обладнання зручне на кухні та незамінне для кафе, ресторанів, барів та інших пунктів громадського харчування. Ознайомимося докладніше з різновидами ручного преса, принципом його роботи, а також найбільш популярними серед споживачів брендами, що виготовляють подібне обладнання.
Особливості конструкції
Вертикальний прес є ручним соковитискачем для цитрусових, що працює за принципом холодного віджиму. Чаша для плодів виготовляється з харчової нержавіючої сталі, корпус може мати елементи, виконані з чавуну з емальованим покриттям, і складається з:
- преса, що рухається рукояткою;
- конуса з технологічними отворами;
- ємності для соку.
Конструкція відрізняється стійкістю завдяки вазі (від 6 до 8 кг), простоті в обслуговуванні (всі деталі легко знімаються та миються під проточною водою), міцністю, красивим зовнішнім виглядом, що вписується в сучасний інтер’єр.
Компактний та зручний дизайн соковижималки дозволяє займати мінімум місця у приміщенні.
Принцип роботи та переваги
Механічний соковитискач для цитрусових ручний працює за принципом важільного притиску. Ретельно вимиті та розрізані на половинки плоди закладають у чашу конуса зрізаною стороною донизу. Притискний пристрій приводиться в дію за допомогою ручки. Нескладна технологія дозволяє віджати сік із фрукта до стану сухої кірки в один рух.
Переваги даного методу очевидні:
- Якість продукту. Насамперед холодний віджим без нагрівання дозволяє максимально зберегти вітаміни та корисні мікроелементи готового продукту до 3 діб. Видавлений сік виходить чистим, прозорим, з мінімальною кількістю м’якоті.
- Ефективність. Простота використання приладу дозволяє зробити процес отримання соку безперервним та з мінімальною витратою часу.
Сучасні преси відрізняються надійністю та довговічністю, швидко збираються та розбираються.
Як вибрати відповідну модель
Отже, якщо потрібний соковитискач-прес ручний, як вибрати потрібну модель?
Приклади брендів, які знайшли застосування як у домашньому, так і професійному використанні: Maskot (Туреччина), Cancan (Туреччина), Rauder (Китай), GoodFood (Китай), Frosty (Італія), Pimak (Туреччина). Продукція цих компаній добре зарекомендувала себе, має багато позитивних відгуків.
Серед зазначених зразків є досить бюджетні та компактні преси, що ідеально підходять для домашньої кухні.
Можна вибрати більш потужні та дорогі конструкції, призначені для потреб громадського харчування.
Придбання преса для цитрусових та гранату буде корисним для всіх поціновувачів здорового способу життя.
*на правах реклами