Яку рибу обрати для сніданку
За словами експерта, оселедець – нічим не гірший за червону рибу.
Вміст жиру в сьомзі – 20,5 г на 100 г, а в оселедці – 20,6 г на 100 г. А калорійність 257 ккал/100 г та 253 ккал/100 г відповідно.
Тому фактично це рівноцінна риба по вмісту корисних жирів. До того ж оселедець набагато дешевший.
Дієтолог зазначила, що сніданок обов’язково повинен бути білково-жирним, тому жировий компонент можна орати будь-який.
Оселедець багатий корисним риб’ячим жиром, який знижує рівень холестерину в крові. Також оселедцевий жир знижує ризик виникнення діабету другого типу. Антиоксиданти в складі оселедця корисні для імунітету.
Жирні кислоти омега-3, які містяться в червоній рибі, знижують ризик атеросклерозу, знижують рівень холестерину, роблять шкіру і волосся еластичними і сяючими, а також допомагають боротися із запаленнями і зміцнюють імунітет.
“У вигляді експерименту раджу скуштувати оселедець на сніданок. Ви заслуговуєте на те, щоб отримувати найкорисніше, тому почніть зміни у своєму житті вже зараз”, – йдеться у повідомленні.
Кому не можна їсти оселедець та червону рибу
Солоний оселедець шкідливий для гіпертоніків, оскільки сіль сприяє підвищенню тиску. Не рекомендується його вживання також при захворюваннях нирок і хвороб сечового міхура.
Червону рибу потрібно акуратно вводити в раціон у разі наявності харчової непереносимості, проблем з печінкою і жовчним міхуром.
Також важливо правильно вибирати червону рибу, яка не буде шкодити організму.