Майже половина громадян РФ підтримує виведення російських військ із України

Майже половина громадян РФ підтримує виведення російських військ із України

Зазначається, що дослідницький проект “Хроніки” та дослідницька група Extreme Scan провели з 10 по 17 вересня телефонне опитування, у якому взяли участь 800 респондентів віком від 18 років. Він був присвячений дворіччю з початку часткової мобілізації в Росії.

Згідно з опитуванням, 49% громадян РФ підтримали б виведення військ та мирні переговори з Україною без досягнення цілей так званої “СВО”, про які говорив російський диктатор Володимир Путін. Ця цифра є максимальним показником з початку повномасштабної війни. Не підтримали б таке рішення лише 33% респондентів.

Також повідомляється, що більшість респондентів (63%) виявили бажання, щоб мирну угоду між Москвою та Києвом було досягнуто протягом найближчого року на основі взаємних компромісів. При виборі між миром та мобілізацією, 49% обрали б мир, тоді як тільки 29% підтримали б нову хвилю мобілізації. Крім того, 30% опитаних росіян прямо заявили, що не готові вирушити воювати.

Дослідники повідомляють, що кількість людей, які підтримують виведення російських військ та перемир’я без досягнення військових цілей, зросла на 9% із лютого 2023 року. У той період таку позицію поділяли 40% респондентів.

Джерело