Тренди в домашньому текстилі: що обирають покупці у 2024 році

Тренди в домашньому текстилі: що обирають покупці у 2024 році

Створюючи затишок у домі, кожна людина хоче, щоб оточення було комфортним, красивим та модним. Велику роль у цьому відіграє домашній текстиль. Але враховуючи його різноманітність, буває складно зробити остаточний вибір. Ми вирішили допомогти у цьому питанні й розповісти про те, що зараз у моді.

Натуральність – головний тренд року

Основний акцент у цьому сезоні робиться на натуральності матеріалів. Бавовна, льон, вовна та бамбук стають фаворитами у виборі текстилю для дому – чи то постільна білизна, чи пледи оптом від виробника. Ці матеріали безпечні для здоров’я та навколишнього середовища, вони приємні на дотик та здатні створювати комфортні умови впродовж усього року.

Простіше кажучи – такі текстильні вироби вписуються в концепцію екотрендів та є функціональними. Це досить важливо в умовах сучасного життя, де практичність стає одним з ключових факторів під час вибору товарів для дому. Особливо речей, які використовуються щодня – постільної білизни, рушників та інших. Покупці більше віддають перевагу виробам, що підходять як для зими, так і літа.

Також в тренді багатофункціональний текстиль, що здатен виконувати кілька завдань одночасно. Наприклад, пледи – вони не тільки зігрівають, а є декоративним елементом інтер’єру.

Кольорові рішення: пастельні тони та колоритні акценти

AD_4nXc9q__m9zcPqXSiKkXj8Dy_PnO6jdcvSzqoxvO3XiJdzcQf00Fhz1w0PaAxfPNgVuE_P7jgztJT9Syv9NtzH0fb8yFuYwxtC3VLT6sDi_d8ZIhmsHUrM-1j0_9n0Cr9mFVzdm91drqD2h8rIiO_WtUlsyEK?key=aeW3VqdHcIDuaN1MWI4CDg

У 2024 році в моді природні та нейтральні відтінки. Білий, пісочний, сірий – ці кольори є основою сучасних дизайнів, вони створюють атмосферу спокою та гармонії. Щоб пожвавити інтер’єр, можна внести в нього кілька яскравих акцентів. Доречними будуть декоративні подушки, серветки та інші невеликі аксесуари у кораловому, персиковому, м’ятному чи бірюзовому кольорі. Вони зроблять інтер’єр неповторним та витонченим, збережуть загальну стилістику та не будуть перевантажувати простір.

У цьому році покупцям пропонують звернути увагу на вироби в стилі мінімалізму, як от текстиль для дому від “Магія Текстилю” – однотонний, без зайвих деталей та складного декору.

Принти та візерунки: модні варіанти

На піку популярності залишаються геометричні візерунки. Дизайнери активно використовують у декорі текстилю клітинки та смуги – горизонтальні, вертикальні, широкі, вузькі. Вони чудово виглядають в інтер’єрах різного стилю та надають їм сучасного характеру. Також продовжує зростати популярність абстрактних принтів. Їх часто можна зустріти на декоративних подушках, пледах та навіть шторах. Якщо ви хочете надати інтер’єру романтичності – зверніть увагу на флористичні мотиви. Великі та дрібні квіти гарно виглядають на постільній білизні та покривалах, додаючи кімнаті затишку та ніжності.

AD_4nXce5BX5BsjYZ4IWfq9O94esqY85JJiwqgboLXcvLi5xs-N4FrM3zZavvvZsZBktH-Fh_9ySt28UZLhw-yUlvpq1__5LOYzr1_UEPrJohxojKkSZXUL741SdwPMXSXtJupVIzps6naGRQLa-pOR5StOyNNqe?key=aeW3VqdHcIDuaN1MWI4CDg

Крім принтів у тренді текстиль з різними фактурами. Навіть при відсутності декору він виглядає по-особливому красиво та робить інтер’єр елегантним.

Мода на домашній текстиль у 2024 році відображає прагнення людей до природності, простоти та комфорту. Саме це допомагає створити в кімнаті атмосферу, в якій відчувається затишок та гармонія.