Зеленський обговорив з конгресменами США План перемоги

Зеленський обговорив з конгресменами США План перемоги

Зазначається, що на зустрічі були присутні члени Сенату Бен Кардін, Ден Салліван, Крістофер Мерфі та член Палати представників Грегорі Мікс.

“Ми вдячні за підтримку обом партіям і обом палатам Конгресу США, президенту Байдену. І, звичайно, ми тут, щоб подякувати вашому народу”, – сказав Зеленський.

Як повідомляє ОП, президент детально розповів про ситуацію на фронті, перебіг операції в Курській області, потреби українських воїнів і важливість вчасного постачання оборонних пакетів.

Крім того, окрему увагу було приділено Плану перемоги, який уже цього тижня Володимир Зеленський представить президенту США Джо Байдену, Конгресу США та двом кандидатам у президенти Америки – Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

“Це дуже конкретний план, як посилити Україну без будь-яких рішень чи тиску Росії. Цей план не залежить від будь-яких рішень Путіна”, – додав глава держави.

У своєму Telegram-каналі Зеленський коментуючи зустріч наголосив, що рішучі дії зараз можуть прискорити справедливе завершення російської агресії проти України наступного року.

“Наш план перемоги допоможе на практиці примістити Росію до миру”, – сказав президент.

Під час зустрічі також було обговорено перспективи реалізації проєктів з відбудови. На сайті ОП повідомили, що напередодні зими одним із ключових напрямів є посилення української енергетичної системи.

Крім того, Володимир Зеленський наголосив, що важливо посилювати санкції проти РФ.

Джерело