Санкції проти Росії розширили Сполучені Штати 26 вересня

Санкції проти Росії розширили Сполучені Штати 26 вересня

Санкції США стосуються російських віртуальних фінансових платформ PM2BTC, Cryptex та окремих громадян РФ через кіберзлочинні дії та відмивання грошей.

“Міністерство фінансів США вживає заходів у рамках скоординованих міжнародних зусиль для припинення роботи російських кіберзлочинних сервісів”, – сказано в повідомленні.

Зокрема, Мережа боротьби з фінансовими злочинами запровадила обмеження щодо російського обмінника віртуальної валюти PM2BTC, який залучений до відмивання грошей в Росії.

А ось Офіс контролю за іноземними активами ввів санкції проти громадянина РФ Сергія Іванова. За їх даними, він відіграє значну роль у процесах відмивання грошей, а також проти біржі віртуальної валюти Cryptex. Вона зареєстрована в Сент-Вінсенті та Гренадинах.

Також Держдеп США запропонував винагороду до 10 мільйонів доларів за інформацію, яка приведе до арешту та/або засудження Іванова.

Санкції США проти Росії

Наприкінці серпня США розширили санкції проти Росії, які торкнулися оборонного і металургійного комплексів, а також постачання товарів подвійного призначення.

Тоді ж Мінфін та Держдеп США ввели новий пакет санкцій, який спрямований майже на 400 фізичних та юридичних осіб як у Росії, так і за її межами, зокрема в Азії та Європі. Обмеження стосуються російської металопродукції.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело