Трамп і Зеленський зустрінуться 27 вересня у Нью-Йорку

Трамп і Зеленський зустрінуться 27 вересня у Нью-Йорку

За словами Трампа під час прес-конференції, зустріч відбудеться у нью-йоркському хмарочосі Trump Tower.

Вона планується на 9:45 за місцевим часом (16:45 – за Києвом).

Журналіст оприлюднив у мережі заяву колишнього президента Штатів у четвер щодо даної зустрічі із Зеленським.

За словами Трампа, ініціатива щодо зустрічі була від президента України, й він на неї погодився.

“Президент Зеленський попросив зустрітися зі мною, і я зустрінуся з ним завтра вранці близько 9:45 у Трамп-тауер”, – цитує Трампа кореспондент

Трамп розповів про плани зустрітися із Зеленським 27 вересня (фото: скрін поста x.com/komadovsky)

Зустріч була під сумнівом

Варто зауважити, що раніше оглядачі висловлювали сумніви щодо можливості зустрічі Трампа та Зеленського, який з понеділка перебуває у США з офіційним візитом.

Так, український президент під час зустрічей у четвер вже представив американському колезі Джо Байдену та віце-президентці США та кандидатці на пост глави держави Камалі Гарріс план перемоги України. При цьому Зеленський раніше озвучував наміри показати відповідну ініціативу і Трампу.

Заяви “республіканців” під час візиту Зеленського до США

Разом з тим на тлі візиту президента України до Штатів пролунали неоднозначні заяви від Трампа щодо самого Зеленського, та стосовно війни РФ проти України.

Крім того, за ініціативи “республіканців” відбувся скандал навколо візиту українського президента на завод у Пенсильванії, де на зустрічі не було представників “республіканців” (на цьому підприємстві виготовляються артилерійські снаряди для ЗСУ).

Представники Республіканської партії США у Конгресі також ініціювали розслідування щодо можливого втручання у вибори.

Натомість у Білому домі вже відреагували на скандал. Так, речниця Білого дому Карін Жан-П’єр зазначила 26 вересня, що незадовго до приїзду до Пенсильванії Зеленський відвідав штат Юта з губернатором-республіканцем – й того разу ніхто не починав розслідувань стосовно втручань в вибори США.

Також напарник Трампа сенатор від штату Огайо Джей Д. Венс розкритикував допомогу США Україні.

Додамо, що спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив представникам ЗМІ, що не зустрінеться із Зеленським, пояснивши це тим, що через зайнятість не зміг запланувати зустріч.

Детальніше про те, як Трамп використовує візит Зеленського до США у передвиборчих перегонах, читайте в окремому матеріалі РБК-Україна.

Джерело