Тайвань помітив наближення китайських авіаносців після заяв про готовність до бою

Тайвань помітив наближення китайських авіаносців після заяв про готовність до бою

Тайвань повідомив, що китайська авіаносна група зайшла у води поблизу протоки Баші, яка і відокремлює Тайвань від Філіппін.

Це сталось на фоні того, як китайські військові випустили пропагандистське відео, в якому заявили, що вони “готові до бою”.

Міністерство оборони Тайваню заявило, що китайська військово-морська група на чолі з авіаносцем “Ляонін” увійшла у води поблизу протоки Баші, яка з’єднує Південно-Китайське море з Тихим океаном і відокремлює Тайвань від Філіппін.

Наразі відомо, що Збройні сили Тайваню “уважно стежать” за розвитком подій і “проявляють належну пильність і реагування”.

Зауважимо, що раніше сьогодні командування Східного фронту Народно-визвольної армії Китаю, яке відповідає за територію, що включає Тайвань, розмістило на своїх сторінках у соціальних мережах пропагандистське відео під назвою “Повна готовність і вичікування перед боєм”.

У ньому показані винищувачі й військові кораблі, мобільні ракетні установки, і десантні машини, а також невелика карта Тайваню, включена в один з китайських ієрогліфів, які формують назву відео.

Загострення у Південно-Китайському морі

Нагадаємо, що Китай претендує на контроль над майже всією акваторією Південно-Китайського моря. Однак на цей район також претендують Бруней, Малайзія, Філіппіни та В’єтнам, що викликає обурення його сусідів та Сполучених Штатів, які посилили свою безпекову активність у регіоні.

Мало того, на початку місяця голова комуністичної партії Китаю Сі Цзіньпін оголосив Тайвань “недоторканною територією Китаю” та підтвердив свою обіцянку здобути “возз’єднання” з демократичним Тайванем.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело