БРІКС може стати альтернативою ЄС, заявили у Сербії

БРІКС може стати альтернативою ЄС, заявили у Сербії

За його словами, якщо організація БРІКС стала привабливою для інших держав, то Сербії також варто звернути на неї увагу. Крім цього, він підтвердив, що країна візьме участь у саміті БРІКС, який пройде в Казані з 22 по 24 жовтня, відправивши на нього представника.

“Було б безвідповідально, якби ми не вивчили всі варіанти, включаючи членство у БРІКС. Якщо БРІКС привабливий для інших країн, наприклад, Еміратів, Саудівської Аравії чи Туреччини, чому Сербія має бути іншою? Тому немає сумнівів, що БРІКС стала реальною альтернативою ЄС “, – заявив Вулін.

Водночас чиновник визнав, що сам є євроскептиком, але до членства в ЄС прагне більшість населення Сербії.

Що відомо про БРІКС

БРІКС є міжнародним об’єднанням п’яти країн, а саме: Бразилії, Росії, Індії, Китаю, Росії та Південної Африки. Спочатку організація називалася BRIC, оскільки була без Південної Африки, однак після її приєднання у 2010 група країн стала називатися BRICS.

Міжнародне об’єднання охоплює країни зі швидко зростаючими економіками, які працюють на зміцнення економічного співробітництва, збільшення політичного впливу на міжнародній арені, а також прагнуть розвивати альтернативні фінансові механізми. Зокрема, йдеться про такі механізми, які не залежать від Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку.

Зазначимо, що вчора видання The Morning написало, що Шрі-Ланка вирішила офіційно подати заявку на членство в БРІКС.

Крім того, в організацію прагне потрапити і Туреччина. Днями президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що намір його країни вступити до БРІКС не означає те, що вона відмовиться від членства в НАТО, оскільки ці структури не є альтернативою одна одній.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело