Саме тому, ми підготували статтю про холодильне обладнання для магазинів та інших об’єктів. Ви дізнаєтеся про різновиди, критерії вибору та особливості функціонування.
Функціональне призначення та сфери застосування холодильного обладнання
Сучасні виробники поставляють на ринок десятки моделей техніки. Кожен різновид підходить для окремої сфери, що дозволяє підприємцям обрати варіант під свої запити. Представлені в продажу типи холодильного обладнання можуть використовуватися для наступних об’єктів:
- Супермаркети, магазини та ринки;
- Цехи з виробництва харчової продукції.
Окрему категорію складають підприємства громадського харчування. Власникам зазвичай потрібні холодильні шафи, столи, камери та вітрини.
Види холодильного обладнання
Розібравшись з усіма сферами використання, можна переходити до наступного етапу. Отже, розглянемо види холодильників для магазину.
Холодильні вітрини
Ці конструкції являють собою спеціальне торгове обладнання, в якому можуть зберігатися та демонструватися охолоджені харчові продукти.
Вони є невід’ємною частиною будь-якого магазину, супермаркету чи закладу громадського харчування.
Холодильні шафи
Ці конструкції одразу з’являються в пошуку, якщо вводити «типи холодильників для магазину». І, не дарма. Адже це універсальна холодильна техніка, яка використовується для демонстраційних цілей та короткострокового зберігання охолоджених харчових продуктів, напоїв та інших видів продукції.
Холодильні регали (горки)
Це різновид обладнання, виготовлений в формі стелажа. Він відрізняється великим розміром та широким функціоналом (зберігання, демонстрація та викладка продукції продовольчого типу). Холодильні горки широко використовуються в супермаркетах, невеличких магазинах біля будинку та інших торгових точках.
Гастрономічні вітрини
Пристрої призначені для демонстрації та зберігання готових страв. Наприклад, салатів, десертів та інших гастрономічних виробів. Встановлюються в ресторанах, кафе, супермаркетах та інших закладах харчування.
Вони поєднують в собі функції холодильника та виставкової вітрини.
Морозильні ларі
Класифікація холодильного обладнання також передбачає виокремлення ларі. Ці установки використовуються для тривалого зберігання великої кількості заморожених продуктів. Виготовляються в форму великих горизонтальних контейнерів з кришкою, які забезпечують стабільну низьку температуру всередині.
Бонети
Морозильними бонетами називають спеціальний вид холодильної техніки, який використовується для зберігання та демонстрації заморожених продуктів. Це низькотемпературні вітрини з горизонтальною поверхнею, де продукти викладаються у відкритому доступі.
Холодильні столи
Це особлива категорія холодильної техніки, яка використовується не тільки для охолодження, а ще й приготування страв. Вони встановлюються на професійних кухнях ресторанів, кафе, готелів та інших закладів харчування.
Льодогенератори
Це невеликі пристрої, призначені для автоматичного виробництва льоду. Вони застосовуються у багатьох сферах, від закладів громадського харчування до промисловості.
На які характеристики звернути увагу при виборі?
Якщо ви розглядаєте холодильники всіх видів, і не можете зрозуміти, що вам підходить, тоді зверніть увагу на кілька аспектів.
Призначення
Йдеться про вид підприємницької діяльності. Наприклад, для ресторанів та кафе необхідні не тільки холодильні шафи та морозильні камери, а ще й столи.
Для кондитерських, магазинів, пекарень та супермаркетів необхідними є також вітрини для охолодження та презентації товару.
Енергоефективність
Цей критерій дозволяє поділити техніку на кілька категорій. Найкращими за енергоефективністю є пристрої, які належать до класу A+++. Моделі, які належать до класів E, F, G, мають найнижчі показники енергоефективності.
Система охолодження
В цьому випадку обладнання поділяється на 2 види: зі статичною та динамічною системою охолодження. В першому випадку забезпечується природна циркуляція холодного повітря. В пристроях з другої групи холод розганяє вентилятор.
Розміщення
В цьому випадку виділяють вбудовані моделі та самостійні одиниці холодильного обладнання. Перший варіант є вигідним з погляду раціонального використання простору.
Температурний режим
Ця характеристика дозволяє розділити обладнання на кілька видів: середньотемпературні, комбіновані, шокової заморозки та низькотемпературні.
“Джерело: magrest.com.ua”
*на правах реклами