Галицьке печиво макаґіґі – рецепт і як готувати

Галицьке печиво макаґіґі – рецепт і як готувати

Що потрібно для печива макаґіґі

Для того, щоб приготувати галицьке печиво за старовинним рецептом, треба ці інгредієнти:

  • горіхи – 500 г
  • борошно -1 ст. л.
  • цукор – 100 г
  • мед – 100 г

Як готувати макаґіґі

Для того, щоб приготувати галицьке печиво макаґіґі, можна використовувати різні види горіхів, проте, якщо в саду росте волоський горіх, можна використовувати лише цей інгредієнт.

Спочатку горіхи потрібно обсмажити на пательні, а потім подрібнити в блендері. Не варто перемелювати горіхи до стану дрібної крихти – це забере характерну текстуру горіхового печива.

Як готувати печиво з горіхів (скриншот / Кулінарні витівки)

Якщо мед занадто густий, перекладіть його в каструлю та розтопіть масу до рідкого стану. Після цього додайте цукор і, помішуючи, доведіть масу до однорідності. При цьому вогонь має бути маленьким.

Коли маса стане густою, а цукор повністю розчиниться, всипте подрібнені горіхи. Щоб печиво було більше щільним, додайте до суміші борошно.

Постійно перемішуючи продукти, готуйте горіхову масу на вогні протягом приблизно 5 хвилин. Після цього рівномірно викладіть горіхову масу на пергамент для випікання, розрівнявши суміш ложкою. Шар горіхів повинен становити приблизно 1 см.

Галицькі смаколики макаґіґі: старовинний рецепт печива з книги 1937 року

Як готувати макаґіґі (скриншот / Кулінарні витівки)

Наріжте солодощі на вертикальні та горизонтальні смужки так, щоб печиво було розрізане на квадрати. Після цього потрібно лише зачекати, коли солодощі повністю застигнуть.

Джерело