Що потрібно для котлет з м’яса та картоплі
Для того, щоб приготувати котлети з м’яса та картоплі, необхідні такі продукти:
- вода гаряча – 200 мл
- картопля – 2 шт.
- лопатка – 500 г
- цибуля – 1 шт.
- сухарі – 75 г
- сіль – 1 ч. л.
- перець – до смаку
- приправа до шашлику – 1 ч. л.
- олія – для смаження
Як готувати котлети за рецептом з Тернополя
Котлети з картоплею за тернопільським рецептом краще робити з домашнього фаршу. Для цього використовують свіже м’ясо з лопатки.
Замість сухарів можна використовувати підсушений хліб. Його потрібно розмочити, заливши гарячою кип’яченою водою, а в той час перемолоти м’ясо на фарш. Також до фаршу потрібно перемолоти почищену цибулю.
Картоплю потрібно почистити та натерти на великій терці. Коли сухарі розмокнуть, з хліба потрібно відтиснути рідину та додати м’якуш до інших інгредієнтів.
Для того, щоб смак котлет був більш виразним, у фарш потрібно додати сіль, перець та спеції. Ретельно перемішайте інгредієнти та залиште фарш настоюватися протягом 20-30 хвилин, так маса вбере більше ароматів.
Фарш для котлет за тернопільським рецептом (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Сформуйте з фаршу котлети – на один виріб потрібно приблизно одна столова ложка маси. Щоб виліплювати котлети було легше, можна змочити руки в холодній воді. Розігрійте на пательні олію та обсмажте котлети до рум’яної скоринки з кожного боку.
Як приготувати котлети за тернопільським рецептом (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Проте після цього котлети ще не готові, їх необхідно протушкувати. Це радять робити в пательні з товстими стінками, наливши в посуд 100-150 мл води або бульйону та, за бажанням, додавши лавровий лист та перець горошком.
Тушкувати котлети з картоплею потрібно під кришкою протягом 10 хвилин, на слабкому вогні. Після цього можна пригощатися стравою тернопільської кухні.