Що зараз у магазинах зі знижкою?
У супермаркетах Одеси святкові акції з’явилися ще у середині грудня. Традиційно зі знижками можна знайти ковбасні та рибні вироби, морепродукти, консерви та сири – те, з чого можна зробити салати і закуски. М’ясо птиці, свинина, яловичина, яйця залишаються за звичайною ціною.
«Сільпо»: акції діють до 31 грудня
ТОВАР | Ціна зі знижкою | Звичайна ціна |
Хек свіжоморожений (за 100 г) | 29,90 грн | 37,90 грн |
Скумбрія з олією (ТМ «Аквамарин», 230 г) | 64,99 грн | 94,99 грн |
Тісто листково-дріжджове (ТМ «Премія», 1 кг) | 79,99 грн | 94,99 грн |
Грудинка (ТМ «Глобинський») за 100 г | 42,90 грн | 51,90 грн |
Сир «Адигейський» (ТМ «Премія», 275 г) | 89,99 грн | 109 грн |
Персики половинками (ТМ «Премія», 820 г) | 99 грн | 134 грн |
Оливки без кісточки (ТМ «Повна Чаша», 200 г) | 39,99 грн | 50,49 грн |
«Метро»: акції діють до 31 грудня
ТОВАР | Ціна зі знижкою | Звичайна ціна |
Крем-сир «Філадельфія» в асортименті (300 г) | 139,90 грн при покупці від двох штук | 269,90 грн за одну |
Корейка свиняча копчено-варена по-кіровоградськи (1 кг) | 259,90 грн | – |
Філе курчати-бройлера (ТМ «Епікур») за 1 кг | 169,90 грн | 225,90 грн |
Півник «Кокуле» охолоджений (ТМ «Prims», 550 г) за штуку | 177,90 грн | – |
Сир «Адигейський» (ТМ «Премія», 275 г) | 89,99 грн | 109 грн |
Оливки та маслини без кісточки (ТМ Oscar, 400 г) | 64,90 грн при покупці від двох штук грн | 109,90 грн за одну |
«Копійка»: акції діють до 5 січня
ТОВАР | Ціна зі знижкою | Звичайна ціна |
Ковбаса сушена зі свинини (ТМ «Ранчо», 340 г) | 148,90 грн | 203,10 грн |
Ковбаса салямі коньячна (ТМ «Глобино», 460 г) | 118,50 грн | 172,10 грн |
Ковбаса теляча з вершками (ТМ «Бащинський», 500 г) | 71,90 грн | 90,30 грн |
Сир «Голландський» (ТМ «Глобино», 1 кг) | 350,50 грн | 448,28 грн |
Сир «Маасдам» (ТМ «Friesland Campina», 1 кг) | 349,90 грн | 459,90 грн |
Масло «Селянське» 73% (ТМ «Multico», 180 г) | 69,90 грн | 99,90 грн |
Кукурудза цукрова (ТМ «Multico», 340 г) | 43,90 грн | 55,90 грн |
Горошок (ТМ «Multico», 420 г) | 39,90 грн | 49,90 грн |
«Обжора»: акції діють до 8 січня
ТОВАР | Ціна зі знижкою | Звичайна ціна |
Сир «Фета» для грецького салату (ТМ «Good Milk», 1 кг) | 199 грн | 248,50 грн |
Крабові палички (ТМ «Водний світ», 450 г) | 116,90 грн | 171,32 грн |
Сніжний краб (ТМ «Водний світ», 150 г) | 68 грн | 94,12 грн |
Тунець у власному соку (ТМ «Аквамарин», 185 г) | 47,90 грн | 77,69 грн |
Ікра лососева зерниста (ТМ «Морехід», 80 г) | 195 грн | 239 грн |
Стегна курячі охолоджені (ТМ «Епікур», 1 кг) | 144 грн | 183 грн |
«Таврія В»: акції діють до 14 січня
ТОВАР | Ціна зі знижкою | Звичайна ціна |
Оселедець слабосолений (ТМ «Українська зірка») за 100 г | 16,50 грн | 18 грн |
Оселедець малосольний (ТМ «Українська зірка») за 100 г | 14,80 грн | 16,50 грн |
Ікра атлантичних риб (ТМ «Норвен», 160 г) | 49,50 грн | 75,20 грн |
Консервований горошок (без торгової марки, 420 г) | 33,90 грн | 40,10 грн |
Консервована кукурудза цукрова (без торгової марки, 340 г) | 34,90 грн | 41,60 грн |
Зверніть увагу: акції відстежувалися на момент публікації. У деяких магазинах умови можуть змінюватися або відрізнятися.
Про що треба пам’ятати при покупці акційних товарів?
- Порівнюйте акційну ціну товару зі звичайною – знижка може бути не такою вигідною, можливо, поряд є товар за кращою ціною.
- Дивіться на якість товару – акційні пропозиції можуть стосуватися запасів, які мають низьку якість або термін зберігання яких закінчується.
- Враховуйте терміни дії акцій – багато акцій мають обмежений термін дії, тому слід стежити за датами початку та кінця знижок.
- Ознайомтеся з умовами акції – у знижках бувають нюанси, як-от обмеження на кількість товарів чи обов’язкова покупка інших товарів.
- Не купуйте товари на емоціях – пам’ятайте, що не всі знижки дійсно є вигідними.
- Шукайте акції в інших магазинах – продукти повторюються в різних магазинах, але акційні пропозиції та ціни можуть відрізнятися.
Готуємо страви з акційними товарами до новорічного столу
Акційні продукти приваблюють ціною, але не завжди зрозуміло, що з них можна приготувати, особливо для святкового меню. Ми підготували для вас кілька простих та смачних ідей.
Салати
Салат із тунцем (або скумбрією) та кукурудзою
Інгредієнти: консервований тунець у власному соку або скумбрія в олії – 1 банка, консервована кукурудза – 1 банка, відварені яйця, майонез, сіль, перець і зелень – на смак.
Приготування: Тунець або скумбрію розім’яти виделкою, з кукурудзи злити сік, подрібнити відварені яйця та зелень. Змішати все та заправити майонезом, посолити і поперчити.
Салат з крабовими паличками та авокадо
Інгредієнти: крабові палички – 300 грамів, авокадо – 1 штука, майонез – 100 грамів, огірок – 1 штука, сік лимона – 1 столова ложка, сіль і перець – на смак.
Приготування. Крабові палички нарізати на маленькі шматочки, авокадо нарізати кубиками та полити лимонним соком, щоб воно не потемніло. Огірок очистити та нарізати кубиками. У великій мисці все змішати, додати майонез, сіль та перець.
Салат «Новорічний»
Інгредієнти: куряче філе – 400 грамів, овочева суміш охолоджена, сир «Фета», зелень, сіль та майонез – на смак.
Приготування. Відварити куряче філе, нарізати кубиками. Овочі трохи обсмажити на сковороді або відварити. Змішати філе, овочі, дрібно нарізану зелень та майонез. Викласти у вигляді кулі та прикрасити крихтами сиру.
Основна страва
Курячі стегна з овочами
Інгредієнти: курячі стегна – 1 кілограм, суміш охолоджених овочів – 400 грамів, оливкова олія – 2-3 столові ложки, часник, сіль, перець, спеції – на смак.
Приготування. Розігріти духовку до 200 градусів. Курячі стегна промити, обсушити, посолити і поперчити, зверху можна змастити медом, щоб утворилася скоринка. У великій мисці змішати овочі з оливковою олією, сіллю та спеціями. На деко викласти стегна, навколо них – овочі. Запікати 40-50 хвилин, поки курка не стане золотистою і хрусткою.
Хек у вершково-гірчичному соусі
Інгредієнти: хек свіжоморожений – 1-2 штуки, вершки 15% – 200 мілілітрів, гірчиця зерниста – 1 столова ложка, лимон, сіль, перець, зелень – на смак.
Приготування. Філе хека розморозити, посолити та поперчити. Смажити філе до золотистої скоринки. У сотейнику змішати вершки, гірчицю, сік половини лимона та довести до кипіння. Перекласти рибу в соус і тушкувати 5-7 хвилин. Подати з рубаною зеленню та гарніром.
Куряче філе з крем-сиром
Інгредієнти: філе курчати – 500 грамів, крем-сир «Філадельфія» – 200 грамів, часник – 2-3 зубчики, рослинна олія – 2 столові ложки, сіль, перець, спеції та зелень – на смак.
Приготування. Філе промити, посолити і поперчити. У тарілці змішати крем-сир, пропущений через прес часник та спеції. Філе надрізати, щоб сформувався карман, та нафарширувати сирною масою. На деку розподілити рослинну олію, викласти філе і запікати 30-40 хвилин до золотистої скоринки. Прикрасити зеленню.
Закуски
Сирно-оливкові кульки
Інгредієнти: сир «Маасдам» або «Голландський», оливки без кісточки, кріп або петрушка – на смак.
Приготування. Натерти сир на дрібну тертку, змішати з подрібненою зеленню. Обернути кожну оливку в сирну масу та сформувати кульку. Охолодити перед подачею.
Крабова намазка
Інгредієнти: крабові палички або сніжний краб (крабове м’ясо) – 200-250 грамів, сир – 100 грамів, майонез – 3-4 столові ложки, часник – 1-2 зубчики, зелень, чорний хліб або тостовий – піджарений.
Приготування. Крабові палички, сир та часник натерти на тертці. Змішати все разом із майонезом. Суміш повинна бути однорідною. На кожний шматочок хліба викласти крабову начинку та прикрасити зеленню.
Десерти
Листковий рулет з фруктами
Інгредієнти: листкове тісто – 1 кілограм, персики консервовані – 1 банка, родзинки, мед та цукор – на смак.
Приготування. Розкачати тісто, викласти зверху шматочки персиків (без соку) і родзинки. Посипати цукром, згорнути тісто рулетом і змастити медом. Випікати в розігрітій духовці до золотистого кольору. Прикрасити рулет цукровою пудрою.
Мус із персиками
Інгредієнти: персики консервовані – 1 банка, вершки – 200 мілілітрів, цукор – 100 грамів, ванільний цукор – на смак.
Приготування. У блендері подрібнити персики разом із цукром та ванільним цукром до пюре. В окремій мисці збити вершки до м’яких піків. Обережно вмішати персикове пюре у збиті вершки. Розподілити мус по креманках і охолодити перед подачею.
Фото рецептів – з відкритих джерел в Інтернеті
Читайте також: