Найкращі протизапальні продукти
Шпинат
Дієтолог Кріста Браун розповіла, що цей суперпродукт наповнений вітамінами, клітковиною та поживними речовинами.
Крім того, лише одна чашка листової зелені на день знижує біомаркери, пов’язані з колоректальним раком.
Шпинат можна подавати гарячим або холодним, але Браун рекомендує сирий шпинат через його користь для здоров’я. Свіжий, заморожений або консервований – забезпечує найвищий рівень лютеїну, який є антиоксидантом, який зменшує запалення, пов’язане зі зниженням когнітивних функцій, здоров’ям серцево-судинної системи та раком.
Наявність в зелені вітаміну А, який уповільнює вироблення шкірного себума в волосяних фолікулах для підтримки стану шкіри та волосся. Саме надлишки жиру можуть викликати акне, а його контроль дозволяє розв’язувати дерматологічні проблеми. Вітамін А також необхідний для росту всіх тканин тіла, включаючи шкіру і волосся.
Гранат
Зерна граната – це невеликий, але потужний спосіб підтримати запальне здоров’я організму. Елагітанін у зернах граната – біоактивні поліфеноли, які мають протизапальну дію на клітини в організмі.
Зерна граната також багаті клітковиною – близько 4 г на пів склянки, що корисно для здоров’я травлення. Крім того, вони містять антиоксиданти та поліфеноли, які можуть підтримувати здоров’я серця, покращувати кровообіг і навіть здоров’я шкіри.
Щоб отримати користь, дієтолог рекомендує з’їдати приблизно пів склянки гранатових зерен на день.
Найкраще віддавати перевагу зернам, а не соку. Пів склянки насіння містить 7 г клітковини, у порівнянні з лише 0,2 г в гранатовому соку. Зерна також містять більше вітаміну С – потужного вітаміну та антиоксиданта.
Проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж включити гранат до свого раціону, особливо якщо ви приймаєте будь-які ліки. Гранат може зменшити всмоктування деяких статинів і ліків для зниження артеріального тиску.