Що потрібно для оладок з яблуками
Для того, щоб приготувати цю солодку страву на сніданок, необхідні ці продукти:
- борошно – 250 г
- яйця – 3 шт.
- молоко (жирність 2,5%) – 70 мл
- яблука – 2 шт.
- волоські горіхи – 50 г
- цукрова пудра -100 г
- розпушувач – 10 г
- лимонний сік – 20 мл
- олія соняшникова – 80 мл
Як готувати оладки з яблуками і горіхами
Для того, щоб приготувати яблучні оладки з горіхами, яблука потрібно помити, почистити від шкірки та насіння, а потім нарізати на маленькі кубики.
Волоські горіхи подрібніть ножем. Важливо не додавати цього інгредієнту надмірно – в результаті обсмаження горіхи можуть давати гіркоту.
Для приготування тіста розбийте в глибоку миску яйця, всипте до них цукрову пудру і збийте інгредієнти віничком до однорідної консистенції та посвітління маси.
Підігрійте молоко до кімнатної температури, після чого влийте його разом з лимонним соком до збитих яєць.
Просійте в окремо миску борошна разом з розпушувачем – це зробить оладки більш пухкими. Додайте борошно до тіста в декілька етапів, кожного разу перемішуючи суміш до однорідної консистенції.
Потім всипте в тісто нарізані яблука і подрібнені горіхи і ще раз перемішайте масу для оладок. Розігрійте пательню з достатньою кількістю олії, викладіть на неї тісто столовою ложкою, щоб сформувати оладки.
Обмажте яблучні оладки по 2-4 хвилини з кожного боку. Спершу викладіть оладки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. За бажанням оладки можна посипати цукровою пудрою або полити варенням.