Оладки з яблуками і горіхами – рецепт і як готувати

Оладки з яблуками і горіхами – рецепт і як готувати

Що потрібно для оладок з яблуками

Для того, щоб приготувати цю солодку страву на сніданок, необхідні ці продукти:

  • борошно – 250 г
  • яйця – 3 шт.
  • молоко (жирність 2,5%) – 70 мл
  • яблука – 2 шт.
  • волоські горіхи – 50 г
  • цукрова пудра -100 г
  • розпушувач – 10 г
  • лимонний сік – 20 мл
  • олія соняшникова – 80 мл

Як готувати оладки з яблуками і горіхами

Для того, щоб приготувати яблучні оладки з горіхами, яблука потрібно помити, почистити від шкірки та насіння, а потім нарізати на маленькі кубики.

Волоські горіхи подрібніть ножем. Важливо не додавати цього інгредієнту надмірно – в результаті обсмаження горіхи можуть давати гіркоту.

Для приготування тіста розбийте в глибоку миску яйця, всипте до них цукрову пудру і збийте інгредієнти віничком до однорідної консистенції та посвітління маси.

Підігрійте молоко до кімнатної температури, після чого влийте його разом з лимонним соком до збитих яєць.

Просійте в окремо миску борошна разом з розпушувачем – це зробить оладки більш пухкими. Додайте борошно до тіста в декілька етапів, кожного разу перемішуючи суміш до однорідної консистенції.

Потім всипте в тісто нарізані яблука і подрібнені горіхи і ще раз перемішайте масу для оладок. Розігрійте пательню з достатньою кількістю олії, викладіть на неї тісто столовою ложкою, щоб сформувати оладки.

Обмажте яблучні оладки по 2-4 хвилини з кожного боку. Спершу викладіть оладки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. За бажанням оладки можна посипати цукровою пудрою або полити варенням.

Джерело