Український шоколадний сирник – рецепт і як готувати

Український шоколадний сирник – рецепт і як готувати

Що потрібно для шоколадного сирника

Для того, щоб приготувати цей український десерт за осучасненим рецептом, потрібні наступні інгредієнти:

  • борошно – 90 г
  • кисломолочний сир – 400 г
  • яйця – 4 шт.
  • сіль – 2 дрібки
  • какао – 15 г
  • цукор – 160 г
  • сметана – 100 г
  • сода – 4 г
  • кукурудзяний крохмаль – 15 г
  • ваніль – до смаку

Як готувати шоколадний сирник

Для того, щоб приготувати львівський сирник з шоколадним бісквітом, для сирної частини перекладіть кисломолочний сир в глибоку миску, додайте два яйця, всипте 60 г цукру та дрібку солі для збалансування смаку. Перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції.

Також додайте кукурудзяний крохмаль, після чого збийте масу занурювальним блендером для ніжнішої текстури.

Щоб приготувати шоколадний бісквіт, розбийте в окремий посуд решту яєць, всипте до них 100 г цукру. Збийте масу до посвітління і збільшення в два рази.

Влийте до збитих яєць сметану – її попередньо потрібно нагріти до кімнатної температури. Також всипте соду, сіль та какао, кожного разу перемішуючи масу.

Просійте борошно і поступово додайте його до яєчної маси з какао. Вимішайте шоколадне тісто до однорідної консистенції.

Змастіть форму для випікання олією або маслом, рівномірно викладіть шар сирної маси. Другим шаром викладіть шоколадне тісто для бісквіта.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте шоколадний сирник протягом 25 хвилин. Готовий десерт обережно переверніть на тарілку і дочекайтеся охолодження. Щоб зробити бісквіт соковитим, його додатково можна просочити будь-яким сиропом.

Джерело