«Пішли за морквою»

Біля маленьких кав’ярень – те саме: «А він сказав…», «А я чула…», «Що тепер?..». Далі – лайка вголос…
Дві жіночки біля кав’ярні:
– Усю ніч не спала. Тільки й думала про це все… А от прийшла на Новий – тільки тут зрозуміла, що зголодніла. Ще й погода… Нагадай, що мені треба моркву купити…


– Та мені теж щось треба… Холодильник порожній… Може, теж моркви купити?.. А ще яєць… До речі, я теж не спала майже всю ніч… І як воно тепер? А погода таки мерзотна якась…
– Це настрій у всіх мерзотний… Пішли за морквою…
А що з цінами на Новому базарі?
Ціни (за один кілограм) овочів на одеському Новому базарі
- картопля – 40-50 грн;
 - цибуля – 25-35 грн;
 - помідори – 80-200 грн;
 - буряк – 25-35 грн;
 - кабачки – 90-120 грн;
 - огірки – 110-130 грн;
 - солодкий перець – 70-150 грн;
 - баклажани – 80-120 грн;
 - капуста – 35-60 грн;
 - морква – 25-35 грн;
 - часник – 140-170 грн;
 - зелень у пучках «стартує» від 15-20 грн.
 
Ціни (за один кілограм) фруктів на одеському Новому базарі
- яблука – 35-50 грн;
 - лимони – 70-100 грн;
 - банани – 60-80 грн;
 - гранати – 90-120 грн;
 - виноград – 90-150 грн;
 - груші – 50-90 грн;
 - грейпфрути – 60-90 грн;
 - апельсини – 75-120;
 - мандарини – 75-120.
 
Скільки коштують на Новому базарі яйця, сир, бринза
- яйця (десяток) – 35-90 грн;
 - бринза – 200-270;
 - сир – 100-180.
 
Ціни на м’ясо та сало
Телятина-яловичина
- задня частина – 280-300 грн;
 - антрекот – 220-250 грн;
 - шия – 220-250 грн;
 - ребра – 150-200 грн.
 
Свинина
- задня частина – 200-220 грн;
 - шия – 250-270 грн;
 - лопатка – 200 грн;
 - ребра – 180-190 грн;
 - несолоне сало – від 80 грн (тонке) до 220 грн (товсте);
 - солоне сало – від 180 грн (тонке) до 300 грн (товсте).
 
Ціни на рибу на Новому ринку
- короп – 90-140 грн;
 - товстолобик – 90-140 грн;
 - лобань (він же морський пеленгас) – 80-150 грн;
 - судак – 190-250 грн.
 
Читайте також та порівнюйте: Одеський Новий ринок: зимові ціни в незимову погоду (фоторепортаж).
Фото авторки

 