Формується “коаліція зла”. Путін вирішив “підпалити світ”, – президент Польщі

Формується “коаліція зла”. Путін вирішив “підпалити світ”, – президент Польщі

“Я абсолютно впевнений, що через 30 років після розпаду Радянського Союзу ми можемо сказати, що зараз ми є свідками відродження російського імперіалізму в його кровожерливій версії. Без жодних сумнівів, Путін вирішив підпалити світ”, – сказав Дуда.

Найнебезпечнішим, на його думку, є те, що на тлі війни РФ проти України у світі формується “коаліція зла”.

“І вона є сприятливою не лише для Путіна, вона готова брати на себе повноваження і ризик руйнування міжнародного порядку. Модель безпеки, яку ми намагалися будувати після “холодної війни” зараз руйнується на наших очах. Основи вільного світу, свобода гідність і демократія, зараз руйнуються і мають багато ворогів. Україна бореться не тільки за свій суверенітет, але й захищає наші демократичні цінності. Ми не повинні цього забувати”, – зазначив Дуда.

Він також закликав світових лідерів не піддаватися втомі через війну в Україні.

За словами польського президента, якщо Путін переможе в Україні, це подасть чіткий сигнал усьому світу і спонукає прихильників Росії активізувати дії проти західного світу.

“Українці мають самі вирішити своє майбутнє, ніхто інший не може його вирішити. І конфлікт закінчиться лише з повним відступом Москви. Вони – агресори, які напали на незалежну та суверенну країну”, – додав Дуда.

Джерело