Паска – це класика, але не кожен хоче морочитися з дріжджами, розстойкою та складним процесом. Якщо шукаєте просту, смачну й ароматну альтернативу, спробуйте медовий кекс. Він ідеально пасує до святкового столу, довго зберігається і гарантовано сподобається навіть тим, хто не любить “все це традиційне”.
Що вам знадобиться:
- Яйця – 3 шт.
- Мед – 3 ст. ложки
- Цукор – 100 г
- Борошно – 200 г
- Розпушувач – 1 ч. ложка
- Вершкове масло – 100 г
- Мелена кориця – ½ ч. ложки
- Родзинки або горіхи (за бажанням) – жменька
- Сіль – дрібка
Як готувати медовий кекс
У мисці збийте яйця з цукром до пишної та світлої маси. Мед потрібно розтопити та трохи охолодити, а потім додати до яєць. Те саме потрібно зробити з вершковим маслом – розтопити, трохи охолодити та додати.
Всипте борошно з розпушувачем і корицею та обережно перемішайте все разом. Додайте родзинки, горіхи або цукати (до вашого смаку).
Форму змастіть маслом або застеліть пергаментним папером. Можна брати будь-яку форму, як для паски, так і будь-яку інакшу. Вилийте тісто у форму.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте медовий кекс 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.
За бажанням, коли охолоне – верх кексу можна прикрасити кремом або глазур’ю та фруктами. Також можна просто посипати цукровою пудрою.