Великдень 2025 – медовий кекс за рецептом з відео

Великдень 2025 – медовий кекс за рецептом з відео

Паска – це класика, але не кожен хоче морочитися з дріжджами, розстойкою та складним процесом. Якщо шукаєте просту, смачну й ароматну альтернативу, спробуйте медовий кекс. Він ідеально пасує до святкового столу, довго зберігається і гарантовано сподобається навіть тим, хто не любить “все це традиційне”.

Що вам знадобиться:

  • Яйця – 3 шт.
  • Мед – 3 ст. ложки
  • Цукор – 100 г
  • Борошно – 200 г
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Вершкове масло – 100 г
  • Мелена кориця – ½ ч. ложки
  • Родзинки або горіхи (за бажанням) – жменька
  • Сіль – дрібка

Як готувати медовий кекс

У мисці збийте яйця з цукром до пишної та світлої маси. Мед потрібно розтопити та трохи охолодити, а потім додати до яєць. Те саме потрібно зробити з вершковим маслом – розтопити, трохи охолодити та додати.

Всипте борошно з розпушувачем і корицею та обережно перемішайте все разом. Додайте родзинки, горіхи або цукати (до вашого смаку).

Форму змастіть маслом або застеліть пергаментним папером. Можна брати будь-яку форму, як для паски, так і будь-яку інакшу. Вилийте тісто у форму.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте медовий кекс 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.

За бажанням, коли охолоне – верх кексу можна прикрасити кремом або глазур’ю та фруктами. Також можна просто посипати цукровою пудрою.

Джерело