Смачні картопляні палянички можна приготувати як на сніданок, так і на вечерю. Вони поживні, легенькі та зі свіжою зеленню й хрумкою скоринкою. Готуються просто, смакують усім – особливо з ложкою сметани або салатом.
Що вам знадобиться
- Картопля – 1,2 кг
- Олія – 4 ст. ложки
- Борошно пшеничне – 300 г
- Розпушувач – 2 ч. ложки
- Сіль – до свого смаку
- Перець чорний мелений – до свого смаку
- Кріп, петрушка, зелена цибуля – до свого смаку
Можна додати також кінзу та молодий часник – за вашим смаком
Приготування картопляних паляничок
Зелень помийте, обсушіть та дрібно наріжте. Картоплю відваріть та потовчіть у пюре. Додайте у картоплю сіль, перець чорний молотий, олію і ваші улюблені спеції. Потім всипайте нарізану зелень та добре перемішайте.
Борошно просійте та поєднайте з розпушувачем, змішайте за картоплею і вимісіть на столі м’яке тісто. Борошна може бути трошки більше або менше, ніж у рецепті – дивіться по консистенції тіста.
Готове тісто розділіть на кілька кульок (залежно від бажаного розміру паляничок). Кожну кульку розкачайте у коржик.
Розігрійте сковорідку і смажте палянички без додавання будь-якого жиру – з обох боків до рум’яної скоринки.
До паляничок додайте сметану, грецькій або турецький йогурт.