Картопляні палянички з зеленню за рецептом на відео

Картопляні палянички з зеленню за рецептом на відео

Смачні картопляні палянички можна приготувати як на сніданок, так і на вечерю. Вони поживні, легенькі та зі свіжою зеленню й хрумкою скоринкою. Готуються просто, смакують усім – особливо з ложкою сметани або салатом.

Що вам знадобиться

  • Картопля – 1,2 кг
  • Олія – 4 ст. ложки
  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Розпушувач – 2 ч. ложки
  • Сіль – до свого смаку
  • Перець чорний мелений – до свого смаку
  • Кріп, петрушка, зелена цибуля – до свого смаку

Можна додати також кінзу та молодий часник – за вашим смаком

Приготування картопляних паляничок

Зелень помийте, обсушіть та дрібно наріжте. Картоплю відваріть та потовчіть у пюре. Додайте у картоплю сіль, перець чорний молотий, олію і ваші улюблені спеції. Потім всипайте нарізану зелень та добре перемішайте.

Борошно просійте та поєднайте з розпушувачем, змішайте за картоплею і вимісіть на столі м’яке тісто. Борошна може бути трошки більше або менше, ніж у рецепті – дивіться по консистенції тіста.

Готове тісто розділіть на кілька кульок (залежно від бажаного розміру паляничок). Кожну кульку розкачайте у коржик.

Розігрійте сковорідку і смажте палянички без додавання будь-якого жиру – з обох боків до рум’яної скоринки.

До паляничок додайте сметану, грецькій або турецький йогурт.



Джерело