Цей холодний капустяний салат коул-слоу був завезений у Північну Америку ще голландськими колоністами. Американці цей салат доповнили та він став їх улюбленим гарніром до барбекю та грилю. Він багатий на рослинні волокна, смачний, корисний і дуже легкий.
Що вам знадобиться:
- Білокачанна капуста – 400 г
- Червонокачанна капуста – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля зелена – пучок
- Морква – 2 шт.
- Корінь селери – 100 г
- Майонез або йогуртова заправка – 100 г
- Вершки 10% – 1 ст. ложка
- Оцет яблучний – 2 ст. ложки
- Цукор – 1 ст. ложка
- Сіль, перець чорний мелений – до вашого смаку
Як приготувати американський салат коул-слоу
Капусту білокачанну та червонокачанну шаткуємо дрібною соломкою, обминаємо з сіллю. Моркву та селеру чистимо та натираємо на тертці для овочів по-корейські.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Зелену цибулю потрібно подрібніти. За бажанням можна додати трошки подрібненого кропу.
Змішуємо овочі в одній великій мисці.
В окремому посуді робимо заправку: беремо майонез або грецький йогурт, додаємо вершки, оцет, цукор, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо до утворення однорідного соусу.
Заправляти цей салат потрібно безпосередньо перед подачею на стіл.