Австралія ввела санкції проти російського хакера через атаку на страхову компанію

Австралія ввела санкції проти російського хакера через атаку на страхову компанію

Цілеспрямовані фінансові санкції та заборона на в’їзд були застосовані до громадянина Росії Олександра Єрмакова після того, як австралійська влада зв’язала його зі зломом Medibank.

“Ці люди боягузи і покидьки. Вони ховаються за технологіями, і сьогодні австралійський уряд показує, що здатен розкрити, хто ви, і переконатися, що ви несете відповідальність”, – заявила міністр внутрішніх справ Клер О’Ніл

Зазначається, що це перший випадок, коли Австралія застосувала свою систему кіберсанкцій з моменту законодавчого прийняття в 2021 році. Вони передбачають кримінальну відповідальність за надання Єрмакову будь-яких активів, включаючи криптовалютні гаманці або платежі “програм-вимагачів”.

Варто зазначити, що в 2022 році австралійська страхова компанія Medibank заявила, що хакер вкрав особисту інформацію 9,7 мільйона нинішніх і колишніх клієнтів і оприлюднив дані у “даркнеті”.

Атаки російських хакерів

Після початку повномасштабної війни російські хакери неодноразово здійснювали кібератаки на українські держоргани і не тільки.

Зокрема російські хакери використали збій мобільного оператора “Київстар” для розсилки листів із вірусами.

Під удар потрапляли і держави-союзники України. Рік тому хакери РФ намагалися атакувати Німеччину після того, як вона вирішила передати нашій країні танки.

Нещодавно стало відомо, що російські хакери влаштували кібератаку на Microsoft і отримали доступ до облікових записів керівників компанії.

Джерело