Кабачкова піца на пательні
Для приготування цієї страви вам знадобляться наступні інгредієнти:
- кабачки – 250 г
- яйця – 2 шт.
- борошно – 1 ст. л.
- помідор – половинка
- твердий сир – 20 г
- сіль, перець, кріп
Натріть кабачки та відтисніть зайву вологу, потім з’єднайте з яйцями, борошном, сіллю, перцем і кропом.
Смажте на сковороді, перевернувши, додайте нарізаний помідор і сир. Накрийте кришкою і готуйте ще 3-4 хвилини.
Кабачки можно заготовити про запас – терті можна заморожувати і готувати “піцу” взимку.
Кабачкова піца на пательні (фото: instagram.com/_dietolog_ternopil)
Кабачкові човники з індичкою
Складники:
- кабачки – 3 шт.
- фарш індички – 200 г
- печериці – 50 г
- помідор – 1 шт.
- твердий сир – 50 г
- часник, зелень
Спочатку розріжте кабачки навпіл та видалите серцевину.
Обсмажте фарш з овочами і грибами, нафаршируйте човники і запікайте 25 хвилин при 180 °C.
Ця страва виходить смачною і поживною, без надлишків жиру.
Кабачкові човники з індичкою (фото: instagram.com/_dietolog_ternopil)
Крем-суп із кабачків
Список продуктів:
- кабачки – 600 г
- картопля – 250 г
- морква – 150 г
- цибуля – 150 г
- часник – 2-3 зубчики
- вершкове масло – 50 г
- сметана – 2 ст. л.
- хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- сіль, перець – до смаку
- грінки
Наріжте цибулю, моркву, картоплю та кабачки, потім тушкуйте на маслі Гхі. Додайте трохи води і варіть до м’якості. Завершіть блендером.
Подавайте з грінками та окремо смаженими на грилі колечками кабачка. Бальзамічний соус додасть пікантності.
Крем-суп із кабачків (фото: instagram.com/_dietolog_ternopil)
Кабачкова паста
Інгредієнти:
- кабачки – 1 шт.
- часник – 1 зубчик
- сметана – 2 ст. л.
- вершковий сир – 1 ст. л.
- масло Гхі – 10 г
- сіль, зелень
Наріжте кабачок овочечисткою на слайси, а потім на соломку, як спагеті. Обсмажте на вершковому маслі. Додайте сіль, перець, сметану та крем-сир.
Тушкуйте ще близько 5-ти хвилин.
Кабачкова паста (фото: кадр з відео)
Кабачки з песто
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт.
- твердий сир – 50 г
- соус песто
- сіль – до смаку
Порізані кружальця кабачків, товщиною 1 см, варіть 2 хвилини в підсоленій воді.
Після цього викладіть на друшляк, дайте стекти воді, а потім на деко. Зверху додайте сир та чайну ложку песто.
Запікайте 15 хвилин при 220 °C.
Кабачки з песто (фото: instagram.com/_dietolog_ternopil)
Кабачкові чіпси
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт.
- твердий сир – 50 г
- оливкова олія – 1 ст. л.
- сіль, перець і паприка
Тонкі скибочки кабачків змішайте з олією і покладіть на пергамент. Посипте сіллю, перцем і паприкою.
Випікайте при температурі 120 °C до хрумкості.
Кабачкові чіпси (фото: instagram.com/_dietolog_ternopil)